Lieldienās piedienās apaļi ēdieni un kāpēc gan ne želejas olas ar putukrējumu.
Gatavošanai būs nepieciešams:
1 paciņa augļu želejas (man bija alojas ķiršu želeja)
500 ml verdoša ūdens
izpūstas un izmazgātas olas
Gatavošanas process:
Uzvāra ūdeni, izšķīdina želeju un atstāj dzesēties.
Kamēr lēnām dzesējas, ņemam svaigas olas, ar adatu izduram olā caurumu abos galos, vienā kā viens dūriens, otrā mazliet lielāku. Izpūšam. Izskalojam ar ūdeni un noliekam žāvēties. Žāvēšanai un tālākajam procesam ideāli der olu brete. Kad olas nožuvušas, aizlīmējam mazāko caurumu:
Pēc tam apgriežam otrādi. Tad, kad želeja ir atdzisusi istabas temperatūrā, lēnām lejam tukšajās olās.
Novietojam ledusskapī sastingšanai. Pēc tam uzmanīgi mizojam un servējam pasniegšanai.
Dekorējam ar putukrējumu un saldētām ogām vai krāsainām konfektītēm.
Lai labi garšo!
Nepievienojās bloga sākuma bilde.