Zaļo zirnīšu biezputra - garšīgi un veselīgi

lauvinja
lauvinja 11. marts 2018 13:38
234

Šī ir lieliska recepte, ja gribas kaut ko atšķirīgu no ikdienišķā, bet pi eēdiena vajag tikt ātri.

Sastāvdaļas:

apmēram 500 g zaļie zirnīši - svaigi vai saldēti 

3-4 videji kartupeļi

ūdens

sāls

50 g sviesta

 

Pagatavošana:

Katlā ieber zaļos zirņus, pievieno mizotus, sagrieztus kartupeļus, apmēram kā zupai. Pārlej ar ūdeni, lai viss ir pārklāts  ar ūdeni un vāra apmēram 15 minūtes, kamēr kartupeļi un zirņi ir mīksti. 

Visu sablenderē, pievieno sāli un sviestu. 

Zirņu un kartupeļu attiecība ir variējama, man pašai labāk patīk bez kartupeļiem, bet bērniem labāk patīk, ja nav tīra zirņu biezputra. Sviestu var nepievienot, ja vēlas lai ēdiens būtu diētiskāks.  

Labu apetīti!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies