Ŗīts ir sācies ar nelielu salu, saulīti un klusu putniņu čivināšanu.
Apsveicu mūs visas tuvojas pavasaris.
Jau daudzas reizes mēs esam runājušas par dārza un palodzes darbiem, kas katrai no mums aktuāli pavasarī.
Šoreiz atkārtosim jau zināmas lietas un galvenais dalīsimies personīgajās veiksmēs un NEVEIKSMĒS.
JAUTĀSIET KAPĒC NEVEIKSMĒS, lai mēs pārējās varētu iemācīties ko jaunu un nedarīt tās kļūdas no kurām varam izvairīties.
Nu tad sākam. Ir februāris un tas ir īstais laiks palodzes zaļumiem. Pavisam godīgi, man zaļumu audzēšana nepadodās. Loki ir reti, dilles nedīkst un pētersiļus es neaudzēju, jo tie ilgi dīkst.
Mans ierosinājums šodien diskutēsim nevis par to, ko esam iesējušas un kas izaudzis, bet, par tiem mazajiem noslēpumiem, ko izmantojam, kad stādam, sējam zaļumus, uz kuras puses loga stādam, kādu zemi izmantojam, iespējams ir īpaša šķirne, ko ieteikt citām, ar kuru labs rezultāts ir neatņemama sastāvdaļa.
bruņutis ļoti labi ārstējās ar Fairy atšķaidītu ar ūdeni, divas reizes ar nedēļas intervālu jānopūš augs ar pulverizātoru. es orhidejas podiņu iesienu maisiņā, lai šķidrums netiek zemē un tad pūšu.
es iesēju redīsus, kad izmēģināšu došu ziņu
Kressalātu sēkliņas. Pameklē veikalos ,vajadzētu būt. 😀
Kreses virtuvē uz palodzes
Sagatavo lēzenu stikla vai plastmasas trauciņi - šķīvis, šālīte... Uz tās izklāj salvetes, (kaut vai tualetes papīru) biezā slānī (4-6 kārtās). Samitrina. Uzber sēkliņas. Tad pārklāj ar mitru salveti (1 kārta).
2 dienas gaida, kamēr uzdīgst. Tad ņem virsējo mitro salveti nost. Un gaida nedēļu (vai kamēr salātiņi izauguši 2-4 cm).
Superīgs enerģijas avots. Tad liek uz maizes un ņammā brokastā! 😀
pastāsti kā tu diedzē kressalātus
Man glāzītē pagaidām sīpols zaļo. 😃 Bet jā - tā kā esam kopš rudens ievākušies dzīvoklī, kur ir balkons, domāju ka apzaļumošu to. Sākot ar zaļumiņiem tagad pavasarim uz palodzes.
Mmmm - kressalāti. Jāsteidz uz bodi pirkt sēkliņas. 😀 😀 😀 Man tante ierādīja, sik skaisti var diedzēt kresītes uz slapjām salvetēm. Nav pēc tam ķēpa ar tīrīšanu un mazgāšanu.
Par diedzēšanu runājot, labi dīgst un ar kefīru labi garšo kvieši, man draudzene teiza, ka ļoti garšīgas ir redīsu lapiņas.
VISS LIEKAS TIK VIENKĀRŠI UN DARU VISU PAREIZI, BET ZAĻUMU RAŽA MAN NAV TĀDA KĀ GRIBĒTOS.