Yin jogas atvērtā nodarbība

Yin jogas atvērtā nodarbība

28. Mar 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labo Sajūtu Laboratorija aicina piedalīties jogas mīļotājus atvērtajā YIN/Atjaunojošās jogas nodarbībā 1.aprīlī, plkst. 19:00.

Kas ir Yin joga?

Lielākā daļa jogas veidu mūsdienās ir dinamiski un aktīvi procesi, kas veidoti, lai iedarbotos uz mūsu muskuļu daļu ķermenī, jeb „yang” enerģiju. Yin joga ļauj piestrādāt pie otras, dziļākas „yin” enerģijas mūsu ķermenī - saitēs, locītavās, dziļajos fasciju tīklos un pat kaulos. Yin joga ir lēna ritma, bieži saukta par pasīva stila joga, kurā pozas (asanas) tiek izturētas ilgstošus laika periodus – 5 minūtes vai ilgāk vienai pozai ir pierastais laika garums. Yin joga uzliek mērenu, pozitīvo spiedienu saistaudiem, cīpslām, fascijai un saitēm, ar mērķi uzlabot cirkulāciju locītavās un uzlabot elastību. 

Yin jogas pozas ir veidotas, lai uzlabotu „chi” plūsmu, kas Ķīnas medicīnas praksē ir raksturota, kā liegā enerģija, kas caurstrāvo mūsu ķermeņa meridiānu ceļus (liegās enerģijas kanālus). Uzlabota „chi” plūsma uzlabo orgānu veselību, imunitāti un emocionālo labsajūtu.

Yin joga tiek uzskatīta arī par ļoti meditatīvu jogas stilu, jo katra poza tiek izturēta vairākas minūtes, kā mērķis, savukārt, ir paturēt prātu „dharnas” stāvoklī (fokuss un koncentrēšanās).

Vienīgais un vislabākais veids, kā izprast Yin jogu ir to ikkatram pieredzēt pašam!

Atjaunojošās jogas pozas palīdz atbrīvoties, kā arī dziļi un patiesi atpūsties. Dziļās relaksācijas laikā visi ķermeņa orgāni gūst labumu. Daži no izmērāmiem labumiem dziļajai relaksācijai ir asinsspiediena, seruma triglicerīda un cukura līmeņa asinīs pazeminājums, kā arī uzlabota gremošanas sistēma un muskuļu sasprindzinājuma, bezmiega un vispārējā noguruma samazināšanās. Yin/Atjaunojošā joga ir brīnišķīgs papildinošs elements mūsu aizņemtajās, aktīvajās ikdienas dzīvēs un citās fiziskajās aktivitātēs, kurās regulāri piedalāmies, jo pēc tās jutīsieties loloti, pieņemti, atpūtušies, atjaunoti, jaunāki un enerģijas pilni ķermenī, prātā un dvēselē.

Yin joga ir vŗtīga visiem, īpaši tiem, kuriem nepieciešams laiks apstāties, atbrīvoties no stresa un spriedzes, un ienest fizisko, mentālo un emocionālo līdzsvaru atpakaļ savā dzīvē.

Nodarbību vadīs Jogas pasniedzēja Lisa Biffin (eng.)

Nodarbība notiks: 1. aprīlī, otrdien, plkst.19:00 – 21:00

Nodarbības cena: 5 EUR

PIESAKIES:
www.karstajoga.lv (sadaļā “special events”)
tel.67 887 581 vai 29 330 280
Labo Sajūtu Laboratorija
Brīvības gatve 214b-504 (5.stāvs)