Vītolīšu PAR un PRET: Jaunais MS Office 365 Home Premium!!!

Vītolīšu PAR un PRET: Jaunais MS Office 365 Home Premium!!!

26. Mar 2013, 09:03 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Vīrs darbā, Albertīno čuč rīta nomiedzī un arī es beidzot atrodu laiku, lai blogā izklāstītu mūsu ģimenes viedokli par jauno MS Office versiju.

Protams, ka cilvēks, kurš Office lietotu pirmoreiz, bez iepriekšējas saskarsmes ar vecākām versijām, jauno celtu debesīs, slavētu un negribētu ne par ko mainīt pret kaut ko citu, jo pirmais iespaids ir graujošs.

Jāsaka godīgi. Ieradumam ir liels spēks, un kad diendienā strādāts ar 2010 Office, tad jaunais sākumā šķiet kādu lieku sirmu matu uz galvas izveidos.

20130326073414-49684.jpg
Pierakstamies online. Un aidā instalācija...

Datorlietās esam internacionāļi un mīlam visu darīt angliski. Pirmais ko vīrs ievēroja, ir tas, ka pie instalēšanas nedod iespēju izvēlēties kādā valodā vēlies, lai programma Tevi uzrunā. Tikai vēlāk, kad parakājamies "Tantes Googles" atvilktnē, atrodam iespēju, ka programmas interfeisa valodu var mainīt, BET... par maksu. (Pasmējāmies - kas tad mūsdienās ir par brīvu...) Skumji ka tā. Tas ir pirmais treknais mīnuss šai programmai. Vismaz pirmo izvēli būtu jādod. Nevajag jau divas valodas, bet vienu no divām. Kāpēc Amerikānis var dabūt Offisu angliski, bet man, lai to iegūtu ir papildus jāpiemaksā???

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

20130326073623-62777.jpg
Lai vai kā. Turpinām darboties. Pirmais ko atveram ir MS WORD.

Priekšrocības:

* Patīk jaunais dizains.

* Ērta veidņu funkcija - instalē, to, ko kas Tev nepieciešams.

20130326075036-27471.jpg
* Komentāru funkcija - jau zināma un izmantota, bet jā - uzlabota. Paldies! :)

20130326075615-25236.jpg
* Ievietot video?? Sākumā skeptiski noskatījos, ko vīrs tur mēģina darīt, bet tad. Cīīīīk forši. Zinu jau kā šo funkciju izmantošu. Albertīno būs multenīšu saraksts. Nevajadzēs "TavāTrubā" rakāties. :)

* Grāmatas lasīšanas skats. Ai. Cik sen jau gribējās, lai kas tāds būtu. Tā kā ikdienā darbā nākas sakarties ar tekstu rediģēšanu, bija nepieciešams printēt dokumentu, tad lasīt un atzīmēt kļūdas. Tagad nē. :) Jau pārbaudīju un jā. Kļūdas tekstā atrast ir vienkāršāk - daudz pārskatāmāk, jo netraucē rīkjoslas. 

* PDF - Paldies, paldies, paldies. Beidzot varēs iztikt bez papildprogrammām, kuras instalējot datorā mēdz ievazāties dažādas citas nelūgtas viesprogrammiņas.

Trūkumi:

20130326074834-95389.jpg
* Ai. ai. Te atkal par valodām. Jā. Latviešu valodu mēs izmantojam rakstībā un žēl, ai cik žēl, ka jaunajā versijā ir tie paši fonti, ar to pašu lielo mīnusu. Daudzi fonti neatbilst latviešu valodai. Burtiņš ar mīkstinājuma zīmi vai garumzīmi nav izvēlētajā fontā, bet gan ierastajā Times New Roman vai Arial. Ja jau iegulda lielu darbu Office jaunas versijas izveidē un interfeisa valoda ir latviešu, vai tiešām tik ļoti grūti ir fontus pārlatviskot??? Jo kopskats nav visai baudāms. Ne?

Savam priekam izveidoju veidnē pasākuma affišu. :) Skaisti. Ērti. Vienkārši.
20130326075344-20827.jpg

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

20130326080054-73160.jpg
Excel - mūsu draugs un palīgs cipariņu lietās.

Priekšrocības:
* Diagrammas, diagrammas, diagrammas. Dāāudz ērtāk atrodamas, kā vecajā Excelī. Arī patīkamāk ievietot informāciju - daudz saprotamāk.

* Atkal plusiņš par veidnēm. Soreiz mūsu uzmanību piesaistīja budžeta kalkulatori. JĀ! (Studijā vētraini applausi) Vīram arī patīk. Viņš jau ilgāku laiku, pa vakariem strādāja pie šāda kalkulatoriņa izveides vecajā Excelī. Kopumā šis ir daudz vienkāršāks, bet kas Tev liedz pievienot papildfunkcjias???

* Pagrūti sākumā bija iepazīt, kur kas pa jaunam novietots, jāatzīst - ir ērtāk un pārskatāmāk, kā vecajā versijā, bet tomēr - pārmaiņas ir ievērojamas un lai pārslēgtos vajadzīgs laiciņš.

Trūkumi:
* Atverot vecākas versijas veidotu dokumentu notiek "zili, zaļi" brīnumi. :D

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

20130326081040-72199.jpg
Tie kas mācās, studē vai vada lekcijas, PowerPoint ir ļoti labi pazīstams - arī mums! :)

Priekšrocības:

20130326081315-63988.jpg

* Jaunās veidnes - labas, ērtas, pārskatāmas.

* Dizaini - mūsdienīgi.

* Kompumā nekas diži nav mainīts izkārtojumā, kas priecē, jo ērti atrast, jo pierasts.

* Pagaidām trūkumus nesaskatīju. ;) (cepums MS Offisam)

Padarbojos un sāku veidot Albertīno pirmo 100 dienu bilžu atskatu šādā formā. :)
20130326081516-77032.jpg

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

ONENOTE

Pagājušā gada atklājums mūsu ģimenē. Draudzene vīram uzjautāja par OneNote ispējām, kkad pāgājušā gada pavasarī. Vīrs par šo programmu neko nezināja, bet tad kad sāka pētīt, nevarēja atrauties. Mēs mājās šo piezīmju grāmatiņu jau izmantojam kādu laiciņu un jā. Tā ir superlaba funkcija, kas ļauj pārkopēt iformāciju ātri un ērti.

Priekšrocības:
* Ērta taskbar poga, kuru var "piespraust" Windows izvēlnes joslā un lai kur attrastos, nav jālien dziļi programmās, lai izgriestu vajadzīgo info no lapas, kurā esi ieradies.

20130326082328-79427.jpg

* Iepirkuma saraksta funkcija. Jau iemēģināju, kā caur Skydrive vīrs var darbā iečekot, ko mājās uz vakariņām atnest. :) Tomēr ieradumam liels spēks un piezvana pa tālruni, kā vienmēr - šoreiz lai precizētu, vai kaut kas nav piemiersts.

20130326082750-72906.jpg
* Idejas, idejas, idejas - visas vienu viet!!! SUPER!

Ieteikumi:
* Vīrs ieteica, ka ērti būtu, ja būtu mini kalkulātors izvelkams no sānjoslas. Tad atvieglotos rēķināšana viekāršākās lietiņās, tādās kā iepierkuma saraksta summas saskaitīšana. :D (Slinķīši mēs. :D)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

PUBLISHER

Jāatzīst - nekad nebiju izmantojusi šo Office daļu.
Tā kā nekā ierasta nav. Tad pirmais iespaids labs. :) 
Par prieku vīriņam.

20130326082834-86582.jpg
* Zinu, ko darīšu. Veidošu Ģimenes ikGada žurnālu ar ikmēneša topa notikumiem. Ar Publisher tam nevajadzētu būt sarežģīti.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Outlook
Mājās izmantoju reti, darbā gan daudz.

Priekšrocības:
* Pārskatāmāks un modernāks.
* Ērti izveidojams filtrs vēstulēm.
* MANS DATORS DZIED, kad pienāk vēstulītes. :)
* Ērta adrešu grāmata.
* Uzdevumu saraksts atjaunināts.
* Kalendārs  - mans ikdienas palīgs laika plānošanā, tagad vēl pārskatāmāks.
* Pagaidām trūkumus nesaskatu. :)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

SKYDRIVE

20130326085217-91996.jpg

Liels, liels pluss MS Offisam. :) Patīk. Ērti. Pārskatāmi. Jebkurā datorā.

* Visi dokumenti ir pārskatāmi un viegli pieejami.
* Savam Androīdtālrunim jau uzinstalēta SkyDrive programmiņa un bildes no telefona uz datoru ceļo šādi. Iztrūkst vadu problēmas.
* Ārējās ierīces, tādas kā mazās zibatmiņs laikam vairs īsti nebūs nepieciešamas. Jā - BackUp tajās iegulst ik pa laikam, un līdzi ir, ja nu internets pieviļ, bet ērtuma labad SkyDrive ir un būs populārāks.



KOPUMĀ:
Word - sevi attaisno un jā - jaunajā ir daudz patīkamāk rīkoties.
Excel - hmm. Liekas vecais tomēr pagaidām būs vairāk topā, jo ja strādā, gribās ātri un ierasti. Jaunais pārskats  dikti sarežģīts un papildfunkcijas, lai gan vilinošas, tomēr arī vecajā Excel ir pieejamas, tikai noslēpušās.
PowerPoint - iepriecina ar krāsainību, jaunu dizainu un ierasto formātu.
OneNote - prieks, ka Microsoft domā par sīkumiem. Tie ikdienā mēdz būt tik nozīmīgi. Arī tāda lieta kā iepirkumi, vēlmes un idejas. Kā tos sakārtot, sistematizēt lai pēcāk pašiem vieglāk atrast. :)
Publisher - pašiem savs mājas žurnāls. Kāpēc ne? Itin ērti un vienkārši šādi izveidojams.
Outlook - lai gan Gmail ir ierastāks un visur pieejams, tomēr Outlook atvieglo vēstuļu šķirošanu un arī daudzo e-pastu apvienošanu vienā. :)
SkyDrive - Super. Paldies. Man vairs nav jāuztraucās, ka kaut kur esmu pazaudējusi vai aizmirsusi savu zibatmiņu.

CENA - Jā. 6.99LS kādam ir maz, citam atkal daudz. Mūsu mājās ir tikai viens dators. Forši, ka var instalēt vairākiem, bet ja tas nav nepieciešams. Ieteiktu izveidot vairākas cenu pakas. Kur var izvēlēties attiecīgi instalāciju skaitu.

Ieteikums - padomājiet par interfeisa valodas uzstādījumiem instalējot. Mūsu ģimene gribēja latviski, bet iespējams daudzas citas gribēs krieviski, vāciski un vēl citās valodās. Ja jau maksāju mēnesī teju 7Ls, kādēļ vēl papildus man jāmaksā par tādu liteu kā interfeisa valoda???

Patīkami, ka Microsoft nezaudē asumu un ceru, ka no mūsu visu iesūtītajiem blogiem un atsauksmēm Jūs tversiet idejas un uzlabosiet mūsu ikdienu vēl pārskatāmāku, ērtāku un mūsdienīgāku.

Vītolģimene
20130326090310-15892.jpg

Piedalies izglītojošā projektā un laimē Xbox 360 Kinect

20130312145234-70467.jpg