Vitamīnu kokteiļu variācijas

29. Jul 2014, 14:12 nosiguldas nosiguldas

 Kas vasarā var būt labāks par dažādiem ogu un augļu kokteiļiem. Jau kādu brīdi atpakaļ minēju, ka esmu atradusi bezgala jauku veidu vieglām un veselīgām brokastīm, kas garšo ne tikai man, bet arī mazuļiem. Tad nu padalīšos savos atklājumos. 

20140729140825-34013.jpg

Kas man patīk?

Nav nepieciešamas stingri noteiktas sastāvdaļas. Nedaudz no viena, nedaudz no otra un rezultāts ir izdevies vienreizējs.

Kas nepieciešams?

20140729134733-38971.jpg

Pats galvenais- Blenderis, kas derēs Jūsu ģimenei. Iesaku izvēlēties mazo un pēc nepieciešamības kokteili gatavot divreiz, jo pastāvējis tas vairs nebūs tik garšīgs.

Kā raksturotu?

GARŠĪGS, VITAMĪNIEM BAGĀTS VESELĪGS DZĒRIENS.

1. VARIANTS

20140729140912-97093.jpg

Uz Lacto vai tīrkultūras bāzes ( pievienojam kokteilim pēc nepieciešamības, cik šķidru dzērienu vēlaties)
 1. banāns,
  saujiņa spinātu 0.50 gr.
 zemenes, jāņogas, upenes, avenes   0.50 gr.
 1/2 tējkarote linsēklas
 2. paipalu olas 


 Ieteikums  : 

  • Šādam kokteilim var pievienot gabaliņu arbūza, vai citus eksotiskus augļus, tas viss noderēs, lai variētu garšas.
  • Izmantojot arbūzu nebūs nepieciešami skābpiena produkti, ļoti garšīgs kokteilis būs atšķaidīts ar ūdeni.
  • Ogu sezona pie mums ir salīdzinoši īsa, tapēc kokteilim varam izmantot sasaldētas ogas.
20140729140959-98844.jpg
  • Laba piedeva ir gurķis, kas nedos garšu, bet izpildīs tā paša arbūza funkciju, atšķirība būs tikai tā, ka gurķītis dod visu labumu, ko ņēmis no mūsu zemītes.
2.VARIANTS
1- 2. banāni 
 zemenes,  avenes, mellenes   0.50 gr.
1. karote medus
200 gramu piena
 
Šis kokteilis garšo arī tiem, kam nepatīk spinātu kokteiļa zaļā krāsa. Medu var arī nepievienot, atkarīgs cik saldu dzērienu vēlēsieties. 
 
3.VARIANTS
IZAICINĀJUMS PIEAUGUŠAJIEM.
Mēs visi zinām cik ļoti noderīgs ir sāls, kam pievienots jods. Izrādās, ka jodu organismā mums vajag pavisam mazās devās, bet to jāuzņem katru dienu.
 
Man ļoti  garšo ķiploki un tapēc labprāt sagatavoju garšaugu kefīru.
Bāzei izmantosim kefīru, tīrkultūru. ( Man garšo tīrkultūra) 
 
1. nadziņš ķiploka
Pēc garšas jodizēto sāli
Pušķītis sīki sagrieztas dilles, pētersiļi 
kā piedevu var pievienot gurķi un labi garšo arī avokādo.
 
Noteikti iesaku pamēģināt, jo kad tad vēl, ja ne vasarā uzņemt pēc iespējas vairāk vitamīnus. Un nav nekā labāka, ja tos varam uzņemt ar pašu audzētām bagātībām.
 


20140716142146-40613.jpg