Gatavosim spēcinošu vistas zupu! VIDEOrecepte

04. Dec 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ziema ir tas laiks, kad mums īpaši būtu jādomā par to kā ikdienā varam stiprināt veselību. Galvenais - būt laimīgiem un izvēlēties veselīgu un pilnvērtīgu uzturu, kas nodrošina organismu ar visu nepieciešamo un vēl palīdz to stiprināt. Ko gatavot aukstajā gadalaikā. Kas garšos kā maziem tā lieliem?

Vistas buljons ar dārzeņiem

Tāpēc Mamiņu kluba raidījuma vadītāja devās ciemos pie Lienes un viņas meitiņas Līnas Grietas, lai pagatavotu veselīgu buljonu, kuru pirmo reizi savā mūžā nogaršoja arī Ligitas meitiņa Emīlija. 

Arī Tu to vari pagatavot vistas buljonu savai ģimenei, tas neprasīs daudz laika un arī bērnus var iesaistīt gatavošanas procesā. 

20171201113008-38496.jpg

TEV BŪS NEPIECIEŠAMS:

  • Vesela vista
  • Sīpoli
  • Burkāni
  • Ķiploki
  • Selerijas sakne
  • Rīsi
  • Puravs

Vārot bujonu tam tiek pievienotas ari dažādas garšvielas:

  • Kurkuma, lai buljons iegūst skaistu, dzeltenu nokrāsu
  • Kaltēti vai saldēti zaļumi
  • Lauru lapas
  • Piparu graudi
  • Kaltēti dārzeņi
  • Koriandrs
Bujona vārīšanas procesā NETIEK pievienots sāls. To var nepievienot vispār, jo buljona garša dēļ pievienotajām garšvielām sanāk gana piesātināta. 
 
Sakumā katlā liekam tikai vistu. Uzvāra, līdz tā sāk putot. Putas noņemam un tad pievienojam vistai dārzeņus un garšvielas. Uz lēnas uguns turpinām to vārīt 40 - 60 minūtes, līdz gaļa pati lec nost no kauliem.
 
20171201114316-12974.jpg
 
Tālāk jau process pavisam vienkāršs. Nokāšam buljonu un tad šajā pašā buljonā pievienojam dārzeņus un vāram līdz dārzeņi mīksti. Atkaulojam vistu, ko arī vēlāk pievienojam buljonam.
Tāpat var atstāt arī tīru buljonu, sagatavot dārzeņus atsevišķi un servēt pēc zviedru galda principa, kad katrs pats savā buljonā ieliek tieši tādus dārzeņu un piedevas, kādus vēlās. 
 
Kamēr gaidījām vistas buljona vārīšanos, Liene ar meitiņu parādīja kā ātri un pavisam vienkārši pagatavot vistas filejas gabaliņus, jeb nagetus. To pagatavošana ir tik vienkārša, ka lielāko darba daļu paveica Lienes meitiņa Līna Grieta. 
20171201114130-91530.jpg
 
Par to kā tos pagatavot vistas gabaliņus un vai mazajai Emīlijai pirmā pieredze nogaršojot vistas buljonu, bija veiksmīga, skaties video.