Lieldienas vienmēr asociējas ar olu dzeltenuma krāsu jeb saules krāsu. Kādam mājās noteikti paglabānies pērnā rudens ķirbis, kurš kā reiz uz svētku galda “atnesīs sauli”.
Sastāvdaļas:
3 tešlas plāksnes
3 saujas sagriezts ķirbis
2 vistas filejas
1/2-1 sīpols( izvēlējos šarlotes)
garšvielas, zaļumi pēc izvēles, sāls
4 ēd.k. skābais krējums
3 olas
1 burkāns
Pagatavošana:
Liekam vārīties ķirbi, kamēr mīksts. Tikmēr vistas fileju sagriež mazos gabaliņos. Sagriežam smalki sīpolu. Sarīvējam smalki burkānu. To visu liekam bļodā, pievienojam sāli, zaļumus. Kad ķirbis izvārījies, to pievieno un saspaida ar dakšu.
Pamatnei nepieciešamas 3 atlaidinātas tešlas plātnes. Vēlam izrullēt plānas, jo manā gadījumā sanāca pa biezu, līdz galam neizcepās. Ieklājam tās formā.
Atsevišķā bļodā sajaucam krējumu ar olām, pievienojam sāli.
Formā virs tešlas ieklājam vistas masu. Pa virsu pārlejam krējuma masu.
Cepam cepeškrāsnī 190grados 45 min. Pēc tam vēl 10 min. uz apakšējā režīma.
Ko tādu gatavoju pirmo reizi. Garšoja interesanti. Prasījās klàt vēl kāda mērcīte. Šādu masu var pildīt arī citā pamatnē. Es izvēlējos ātrāko variantu tešlu.