Vistas fileja ar skābeņu pildījumu

Vistas fileja ar skābeņu pildījumu

09. Feb 2016, 15:47 taschinka taschinka

Šī recepte ir no maniem krājumiem. Receptē ir sparģeļi, bet nesezonas laikā mēdzu tos aizstāt ar brokoļiem.  Skābenes gan man ziemā ir sasaldēti,jo tieši ziemā tos visvairāk kārojas.


Sastāvdaļas:

1 vistas fileja

50g skābenes

2 ēd.k biezpiens

2 ēd.k fetaki siers

Pāris ķiplokdaiviņas

sāls

pipari

Sparģeļi, nesezonas laikā  vai arī ja negaršo sparģeļi -izvēlamies brokoļus

1 apelsīns

sauja cietais siers

Miso pasta

olīveļļa

1 tēj.k cukurs, labi būs brūnais



Vistas fileju izklapējam kā karbonādi vai arī uztaisam tai kabatiņu,kur likt pildījumu.


Skābenes sasmalcinam un samaisam ar biezpienu un sieru.

Fileju apsmērējam ar sāli, pipariem un ķiplokiem kas izspiesti caur spiedi. iekam pildījumu un sarullējam,aptinam ar diegu.

20160209153708-38796.jpg



Labi sakarsētā eļļā apcepam fileju no visam pusēm skaisti brūnu.

No apelsīna izspiežam sulu pievienojam cukuru un miso pastu.

Lejam šo sulu uz pannas un vāram kādas 5 minūtes.Tad ieliekam vistas ruleti un cepam vel 5 minūtes aplejot ar apelsīnu mērci.

20160209153730-42985.jpg


Pārliekam ruleti formā,kur ieklāts cepamais papīrs.Aplejam ar apeslīnu mērci.Liekam cepeškrāsnī ap 180 grādiem uz 15 minūtēm.

Sparģeļus aplejam ar olīveļļu un apberam ar sāli.

Liekam uz pannas un apcepam no visām pusēm ap 5 minūtēm. Nepārcepam,jo sparģeļiem jābūt ar kraukšķīgu viduci.

Nesezonas laikā sparģeļus aizstajam ar brokoliem. Vislabāk gatavot uz tvaika. Katliņā lejam ūdeni,virsū liekam metāla sietiņu ar brokoļiem tā,lai tie nebūtu ūdenī.uzliekam vāku un gatavojam.Vai arī ieliekam karstumizturīgā formiņā un ieliekam ūdenspeldē katliņā zem vāka.Arī šādi būs tvaicēti brokoļi.

 


Kad rulete gatava,izņemam to no formas.Atlikušajā apelsīnu mērcē iemaisam rīvētu sieru.

20160209154042-50090.jpg



Liekam šķīvī sparģeļus,pāri vistas ruletes šķēles,aplejam ar apelsīnu mērci.

Skābenes lieliski akcentē ēdienu, piedodot  svaigumu.

20160209154058-70078.jpg

IlvaV IlvaV 09. Feb 2016, 17:28

Šī noteikti ir ļoti garšīga recepte!