Vistas fileja ar siltajiem dārzeņu salātiem un siera suflē

Vistas fileja ar siltajiem dārzeņu salātiem un siera suflē

15. Feb 2016, 08:32 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

400g vitas fileja

1 ēd.k 5% etiķis

1 ēd.k sojas mērce

zemesrieksti

 

Karstajiem salātiem:

brokoļi

burkāni

apelsīni

salātu lapas

sezama sēkliņas

1 ēd.k eļļa cepšanai

 

Ja es gatavotu tikai pieaugušajiem, tas papildinātu salātus  ar svaigu čilli un papriku. 

 

Sastāvdaļas suflē:

1 sīpols

1 tēj.k ķimenes

5 piparu graudiņi

2 mazas olas

2 kārtīgas ēd.k milti

250ml piens

50g  siers + apbēršanai

50g sviests

pipari

 

 

 

Šīpolu un piaprus ,ķimenes liekam piena katliņā un vāram līdz būs nepieciešams.Vaktējam,lai piens neaizmūk.

Citā katliņā liekam sviestu,izkausējam.

20160215081146-27173.jpg

 

Turot uz uguns sviestā iemaisam miltus līdz viendabīgai massai.

20160215081207-39622.jpg


Pienu izkāšam un lejam maisot sviesta maisījumā,joprojām turam uz uguns.

Karsējam maisot 3 minūtes.

20160215081232-37475.jpg

 

Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.

Noņemam katliņu no uguns un intensīvi maisot  iemaisam dzeltenumus,tad rīvētu uz smalkās rīves sieru.

Liekam uz uguns un karsējam maisot līdz massa sabiezē.

Noņemam no uguns un vēl nedaudz izmaisam,tad noliekam malā,lai padziest.

Sanāk maiga,krēmīga,vijīga massa.Līdzīga kā plaucētā mīkla,maisot atdalas no katliņa malām.

20160215081251-51498.jpg

 

Kamēr dziest mīkla,putojam olas baltumus.

Olas baltumus putojam ar sķipsniņu sāli līdz stingrām putām.

Iecilājam padzisušajā mīklā,nav jāgaida līdz atdziest pilnībā.Neputojam mīklu,bet maisam vienā virzienā,lai baltumi mīklu padara pufīgu.

Formiņas iesmērējam ar sviestu un apberam ar rīvmaizi.

20160215081327-87513.jpg

 

Liekam formiņās mīklu. Uzberam rīvētu sieru.

20160215081341-39623.jpg

 

Formiņas liekam lielā formā,kur ielejam karstu ūdeni līdz mazās formiņas līdz pusei ūdenī.

Liekam cepties jau iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 15-20 minūtēm līdz suflē virma skaisti apbrūnē un paceļas augšā.

Nesatraucamies, ja atdziestot suflē nedaudz nosēžās.

20160215081416-88786.jpg


Visu gatavoju paralēli.

Sākumā iemarinējam fileju:

 Sagriežam strēmelēs vai kubiņos fileju, pielejam etiķi un sojas mērci. Apmaisam ar rokām.Apsedzam ar pārtikas plēvi un liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.

20160215081809-46755.jpg

 

Tikmēr sagatavojam dārzeņus. Burkānus sagriezu stienīšos.

20160215081848-53579.jpg

 

Uz pannas uzkarsējam eļļu apcepam sezama sēkliņas. Pievienojam burkānus un cepam zem vāka uz nelielas uguns.Drīzāk sautējam, jo apbrūnināt nevajag.

20160215081956-53956.jpg

 

Pēc kādām 3 minūtēm piemetam brokoļu ziediņus. Ja gatavojam lielajiem, tad arī čilli un papriku.

Sautējam 5 minūtes. Sagriežam apelsīnu bez mizas kubiņos. No cita apelsīna izspiežam sulu. Liekam pannā. Turpinam sautēt.

20160215082050-62273.jpg

 

Pārkaisam ar pipariņiem. Gatavs, kad brokoļi pietiekami mīksti.

20160215082153-97236.jpg

 

Citā pannā uzliekam cepties vistu.  Cepam apmaisot līdz šķidrums iztvaikojis, piemetam sauju zemesriekstus un apcepam vēl pāris minūtes, tad arī vistai jābūt gatavai.

20160215082250-15760.jpg

 

Pasniedzam.

20160215082434-65287.jpg

 

Vistiņa maiga ,nav sausa, garšo burvīgi. Lieliski papildina zemesrieksti.

20160215082451-57013.jpg

 

Dārzeņu salāti ir viegli, maigi, un it nemaz neprasās sāls,jo apelsīna aromāts balansē garšu.

20160215082500-78630.jpg

 

Vislielākā sajūsma no dēla un vīra bija tieši par burkānu un vistas garšu. Siera suflē neizbrīnija,jo tiek gatavots ne pirmo reizi, un visiem garšo.

Bija arī neplānoti ciemiņi, kas trāpīja uz šīm vakariņām, visiem škita interesanti un ļoti garšīgi.

20160215082508-63918.jpg