Vistas cīsiņi

Vistas cīsiņi

26. Nov 2021, 14:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādu dienu papētīju etiķetes sastāvu uz bērnu cīsiņiem. Labāk nebūtu to darījusi! Kas tikai tur nav iekšā: milzīgs sāls daudzums, garšas pastiprinātāji un gaļa, kuras izcelsme vispār nav zināma. Tā nu radās doma pagatavot cīsiņus mājās, tā sakot – ar tīrām izejvielām. Mani eksperimenti aizgāja tik tālu, ka iemācījos taisīt garšīgus vistas cīsiņus pat ar spinātiem un bietēm. Un pats galvenais – bērni tos dievina!

Pagatavošanas laiks: 25 min.

Porcijas: 15

SASTĀVDAĻAS:

2–3 vistas filejas

sauja spinātu

1 maza novārīta biete

sāls pēc garšas

1/2 glāzes augu vai govs piena

PAGATAVOŠANA:

1.     Vistas filejas sagriež nelielos gabaliņos un liek blendera krūzē. Pievieno sāli un sāk blendēt. Pakāpeniski pievieno pienu, lai gaļa labāk blendētos un iegūtā maltās gaļas masa būtu viendabīga. Visu pienu obligāti nav jāpievieno.

2.     Pusi iegūtās maltās gaļas liek bļodiņā, otru pusi atstāj blendera traukā. Pievieno spinātus un vēlreiz visu sablendē. Iegūto zaļo malto gaļu pārliek vēl citā bļodiņā.

3.     Tagad blendera traukā liek iepriekš atlikto malto gaļu, pievieno gabaliņos sagrieztu vārītu bieti un visu atkal sablendē. Iegūto sārto malto gaļu pārliek atpakaļ bļodiņā.

4.     Uz gabaliņa pārtikas plēves liek 1–2 ēdamkarotes maltās gaļas. Satin cīsiņā, nogriež plēvi un sasien galiņus. Jāsanāk tādām kā konfektēm. Tā dara ar visu gaļu.

5.     Iegūtās “konfektes” liek vārošā ūdenī un gatavo 5 minūtes. Cīsiņi ir gatavi! Saprotams, ka plēve pirms ēšanas jānoņem.

Šo recepti var gatavot arī bez dārzeņiem un zaļumiem, vienkārši no tīras vistas gaļas. Bet var arī eksperimentēt un pievienot jebkurus dārzeņus pēc jūsu garšas un noskaņojuma – kukurūzu, cukīni, burkānus un pat ķirbi