Viss, kas nepieciešams matu skaistumam

Viss, kas nepieciešams matu skaistumam

17. Apr 2013, 07:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Domājot par matu skaistumu, daudz līdzekļu ieguldām, galvenokārt, kosmētikā – pareizais šampūns, matu maska, veidošanas līdzekļi ir neaizvietojami. Un visiem šiem līdzekļiem ir sava vietiņa vannas istabas plauktiņā.

Un patiesi – kas attiecas uz izskatu, ar kosmētikas līdzekļiem var panākt būtiskus uzlabojumus, ja mati ir bojāti dēļ ķīmiskas apstrādes, saules staru ietekmes, sausa gaisa vai nepareizas kopšanas, piemeklējot atbilstošus matu kopšanas, atjaunošanas līdzekļus, iespējams stāvokli uzlabot. Vēl viens nozīmīgs aspekts līdzās ārējiem bojājumiem ir mūsu dzīvesveids, kas arī atstāj sekas gan uz ādas, gan matu skaistumu un veselību. Uzturs, saslimšanas un lietotie medikamenti, stress, vitamīnu trūkums var padarīt matus nespodrus un trauslus.

Ziema, dažādas saslimšanas un pat tāds skaists notikums kā mazuļa dzimšana, sievietes organismam rada hormonālu satricinājumu un daudzas sievietes novēro, ka šajos periodos mati nevis vienkārši zaudē savu skaistumu, bet sāk pastiprināti izkrist. Ir normāli, ja ik dienas izkrīt 50-100 matu. Protams, tie nav jāskaita, bet matu kopšanas speciālisti uzskata, ka aptuveni šāds izkritušo matu skaits dienā nerada pamatu bažām. Ja redzams, ka mati izkrīt pastiprināti, tad gan jāizvērtē savs dzīvesveids un, nepieciešamības gadījumā, jākonsultējas ar dermatologu.

Pāris reižu gadā, lietojot speciālus vitamīnus un minerālvielu kompleksu, matus var padarīt skaistākus, spodrākus un pat spēcīgākus. 

Matiem ir ļoti nepieciešami B grupas vitamīni. Piemēram, B5 jeb pantotēnskābes ietekmē gan šūnu dalīšanos un matu augšanu, gan pigmenta veidošanos. No minerālvielām vissvarīgākais ir dzelzs un cinks, kas gādā par keratīna veidošanos. Cinks būtiski ietekmē mata augšanu. Ja trūkst cinka, mati kļūst blāvi un nespēcīgi. Savukārt, ja organismā būs dzelzs deficīts, tas vispirms nodrošinās sarkano asinsķermenīšu – eritrocītu – veidošanos, atstājot matus tādā kā pabērna lomā, tādēļ tie sāks augt tievāki un smalkāki. Paraaminobenzoskābei – piemīt UVstaru filtra īpašības. Tā aizsargā matus no saules un atjauno matu pigmentāciju. L-metionīns un Biotīns  veicina matu kuplumu, biezumu un elastību, mazina matu izkrišanu un stimulē matu ataugšanu. Vitamīns E ir svarīgs antioksidants, kas aizsargā organismu no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes un aizkavē agrīnu šūnu novecošanos, kā arī tas ir nepieciešams matu, ādas un nagu veselības uzturēšanai.

 20130404142956-14912.jpg

Evonia®

56 kapsulas.

Sējas idras, linu, grieķu trigonellas, metionīna, cinka un vitamīnu kapsulas.

Veicina matu augšanu.

Stiprina matu saknes.

Satur matu augšanai nepieciešamās uzturvielas.

Nesatur laktozi, raugu, saldinātājus, glutēnu.

Evonia®-uztura bagātinātājs, kas veicina matu augšanu un  stiprina matu saknes. Satur rūpīgi atlasītas uzturvielas matu augšanai.

Linsēklu eļļai un Sējas idrai  ir unikāls sastāvs, tās satur līdz pat 80% nepiesātinātās taukskābes, no kurām līdz pat 70% ir neaizvietojamās taukskābes OMEGA 3 (alfalinolēnskābe) un OMEGA 6 (linolskābe).

Grieķu trigonella satur vitamīnus, olbaltumvielas, minerālsāļus, mikroelementus un balastvielas ar augstu antioksidantu sastāvu, kas būtiski aizkavē organisma novecošanās procesu.

L-metionīns un Biotīns  veicina matu kuplumu, biezumu un elastību, mazina matu izkrišanu un stimulē matu ataugšanu.

Vitamīns E ir svarīgs antioksidants, kas aizsargā organismu no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes un aizkavē agrīnu šūnu novecošanos, kā arī ir nepieciešams matu, ādas un nagu veselības uzturēšanai.

Sastāvs 1 kapsulā:

Sējas idras sēklu eļļa            

300 mg

Linsēklu eļļa                                                         

150 mg 

Grieķu trigonellas (siera āmoliņa) sēklu eļļa     

100 mg 

L-metionīns        

100 mg

Cinks        

7,5 mg

Paraaminobenzoskābe 

20 mg

Niacīns 

18 mg

E vitamīns

10 mg

Lecitīns

 

Dzelzs  

2 mg

Pantotēnskābe   

4 mg

B6 vit.

2,2 mg  

B12 vit.         

3 µg 

B1 vit.          

1,4 mg

B2 vit.           

1,6 mg

D3 vit.           

10 µg 

Biotīns    

60 µg

 

Lietošana: 1 kapsula dienā.

Ražotājs: Hankintatukku OY, Somija.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 10. Apr 2013, 12:50

Šos Evonia vitamīnus var iegādāties visās lielākajās aptiekās, kā arī pasūtīt tos jebkurā aptiekā ja nav nopērkami uzreiz.

taschinka taschinka 10. Apr 2013, 08:07

Par vitamīniem runājot,lasīju ka matiem svarīgi ir B grupas vitamīni un jebkura hormonālā kontracepcija pastiprināti izvadot tieši B grupas vitamīnus.