№4 Andra: Vispirms esmu sieviete un tikai tad sieva

№4 Andra: Vispirms esmu sieviete un tikai tad sieva

13. Jan 2014, 15:55 nosiguldas nosiguldas

Mans vārds ir Andra un esmu tajā vecumā, kad saka, ka sākas otrā jaunība (45).

2. Kā tu domā, kāpēc, ja tici Bībelei, Dievs radīja vīrieti pirmo?

Man nav atbildes uz šo jautājumu, es nekad neesmu uzskatījusi, ka šim viedoklim ir kāds nopietns pamats.

3. Vai tici tam, ka "to, ko vēlas sievietes, vēlas arī Dievs"?

Ļoti iespējams, jo ne jau tāpat vien uz sievietes pleciem ir uzlikts tik svarīgi pienākumu. Glabāt pavardu, dzemdēt bērnus.

4. Turpini, lūdzu, frāzi - "Sievišķība, tas ir..". Parādi, kas no pasaulē, Latvijā atpazīstamiem cilvēkiem tev asociējas ar sievišķību.

Intuīcija un dzīves gudrība.  Mīlestība, pacietība un ārēja elegance. Sievišķība ir nebūt tādai kā visas, bet sevī glabāt noslēpumu, savu īpašo rozīnīti. Mans sievišķības etalons ir Melānija ( M Mičela „Vējiem līdzi”), un princese Diāna.

5. Turpini, lūdzu, frāzi "Vīrišķība, tas ir..". Parādi, kas no pasaulē, Latvijā atpazīstamiem cilvēkiem tev asociējas ar vīrišķību.

Vīrietim ir jāizgaro spēks un rakstura stingrība. Kopā ar īstu vīrieti sieviete vienmēr jūtas pasargāta un mīlēta. Manā skatījumā  Gunārs Cilinskis ir tas vīrietis, kas sevī savieno vīrišķību, iekšēju spēku un ārēju skaistumu.

6. Kādas jūtas tevī izraisa apziņa, ka šajā pasaulē esi dzimusi kā sieviete?

Apziņa, ka esmu sieviete un tas ir patiesi, kas īpašs, nāca pamazām un nostabilizējās pēc maniem trīsdesmit. Kā meitene nebiju īpaši skaista un arī kā jauna sieviete nepatiku sev. Mani apmierināja, tas, ka strādājot vīriešu profesijā sevi profesionāli apstiprināju kā līdzvērtīga spēlētāja, ar manu viedokli rēķinājās un mani cienīja. Bet ar laiku jutu, ka bez tā, ka esmu pietiekami apmierināta ar sevi kā profesionāli, man kaut kas pietrūkst. Un tad vienā brīdī dažādu dzīves likumsakarību pēc, sapratu, ka vēlos tās noslēpumainās sajūtas, ko izjūtam mēs kā sievietes.  Es iemācījos sevi mīlēt tādu kāda esmu un paveroties apkārt secināju, ka arī mani mīl un mīlestībai nebūt nav nepieciešams 90x70x90.  Ir kaut kas daudz dziļāks par ārējo izskatu, kas savieno divus cilvēkus un tas ir tas par ko mēs sievietes mīlam vīriešus, bet vīrieši mīl mūs.

7. Vai tevī ir kādreiz iezagusies doma par to, ka gribētu "pabūt vīrieša ādā"?

Savā ziņā es to esmu izbaudījusi, kad pavisam jauna meitene mācījos pārvarēt bailes un grūtības, kad soli solī darīju darbu ko dara mani kolēģi vīrieši. Tad tas likās aizraujoši. Tagad aizraujoši liekās būt sievietei.

8. Kā atšķiras sieviešu un vīriešu daba, tavuprāt?

Es nevilktu striktas robežas, jo bieži īpašības ko piedēvējam vīrietim piemīt sievietei un otrādi. Tas atkarīgs no cilvēka, vecuma, rakstura un audzināšanas. Viens gan ir skaidrs, ka katra viena pusīte meklē otru un tām savienojoties kompensējas tās īpašības, kas nav vīrietim bet ir viņa izvēlētai sievietei un otrādi.

9. Kam attiecību veidošanā ir galvenā loma - sievietei vai vīrietim?

Tikai abiem kopā, vienmēr attiecībās kādam ir dominējošā loma, bet kāds ir nedaudz pacietīgāks un gudrāks, tad otrais arī būs tas, kas sargās šīs attiecības un no kā būs atkarīgs, vai šai savienībai dzīvot ilgi un laimīgi, vai pajukt zem ikdienas sīko ķildu smaguma.

10. Būt par īstu sievieti nozīmē būt.

Īstai, nesamākslotai , ar saviem trūkumiem un labajām īpašībām.

11. Kas sievietēs ir tāds, kas piesaista vīriešu uzmanību?

12. Kas vīriešos ir tāds, kas piesaista sieviešu uzmanību?

Vīrieti un sievieti saista neredzama stīga, kas ir tā, kas pirmā liek ieskatīties tieši šajā vīrietī vai sievietē un tikai pēc tam ārējās īpašības.

13. Kāpēc gribi piedalīties projektā "Labākā sieva 2014"?

Šis projekts ir iespēja sevi pavērot no malas, reizēm parakņāties savas dvēseles dziļumos un atbildēt uz jautājumiem uz kuriem mēs bieži cenšamies sev neatbildēt.

SPIED ŠEIT UN IESŪTI

SAVU PIETEIKUMU->>>

20140110144125-57503.jpg

nosiguldas nosiguldas 14. Jan 2014, 09:25

paldies😀

Supersausins Supersausins 13. Jan 2014, 21:27

Loti jaukas atbildes uz jautajumiem..😀novelu veiksmi talakos uzdevumos..:-)