№23 Ilze: Vislabākā sieva ik dienu!

№23 Ilze: Vislabākā sieva ik dienu!

09. Jan 2013, 15:05 mamma27 mamma27

 

Mani sauc Ilze un nu jau esmu 28 gadus jauna.

2. Cik ilgi esat kopā ar mīļoto vīrieti? Cik gadus, tavuprāt, jānodzīvo kopā, lai saprastu, ka tā ir īstā mīlestība, vai arī - jūtu spēcīgums nav atkarīgs no kopā pavadītā laika?

Mēs kopā esam jau gandrīz vienpadsmit gadus. Oficiāli precējušies esam piecus gadus.

Gadiem nav nozīmes ,lai saprastu ka mēs mīlam. Gadi tikai mīlestību padara stiprāku un pieķeršanos spēcīgāku. Jūtas nevar mērīt no kopā pavadītā laika. Bet tomēr uzskatu, ka lai mēs tiešām saprastu vai mīlam savu izraudzīto otro pusīti ir vajadzīgs kāds laiciņš. Jo sākumā tomēr ir tas rozā briļļu periods. Un tad tik sākas īstā dzīve,kad brilles nokrīt. Citam tas ir mēnesis,citam gads,citam trīs,bet kāds varbūt tādā rozā periodā nodzīvo visu mūžu.

3. Kurš no jums pirmais atzinās mīlestībā un kā tas notika?  Vai atceries? Vai uzskati, ka pirmajam mīlestībā jāatzīstas vīrietim? Kāpēc tu tā domā? Padalies ar mums savā viedoklī un izstāsti savu stāstu.

Par šo gan neatceros. Bet domāju,ka vārdiem ne vienmēr ir nozīme. To ka mēs viens otru mīlam un vēlamies būt kopā var sajust. Protams ir reizes,kad gribās dzirdēt tos trīs burvju vārdus un arī pašai tos teikt. Tomēr uzskatu,ka nevajadzētu paļauties tikai uz šiem vārdiem. Labāk retāk un no sirds,nekā katru dienu un pienākuma pēc.

4. Vai tu tici mīlestībai no pirmā acu skatiena? Kāpēc? Ja tu tam tici, vai arī tavs stāsts ir  tādas mīlestības apstiprinājums?

Ticu,bet domāju,ka šī mīlestība nevar būt ilgstoša. Mīlestība,kas rodas no pirmā acu skatiena var būt kaislīga ,īsa un daudz reiz sāpīga.

 

5. Mīlestība vīrieša un sievietes attiecībās - kas tev ir mīlestība? Kā tu to raksturotu?

Mīlestības ir ne tikai vīrieša un sievietes attiecības. Mīlestība ir arī pret bērnu, saviem tuvajiem cilvēkiem un labiem draugiem.

Bet mīlestība starp vīrieti un sievieti ir kas neizskaidrojam. Jūtu ķīmija, neizskaidrojama tieksme vienam pēc otra, pieķeršanās, vēlme būt kopā, dalīties ar visu un piedzīvot visu kopā. Saprāts brīžiem nedarbojas ,bet mīlot, runā sirds.

Man mīlestība ir uzticība, atbalsts, sajūta,ka ir uz ko paļauties, ka vienmēr būs kur atgriezties,jo mani gaidīs. Palīdzēs grūtā brīdī un smiesies ar mani priekos. Vienkārši būs blakus ,kad tas visvairāk būs nepieciešam,neko neprasot pretī.

6. Nosauc savu mīļāko filmu par mīlestību un uzraksti, kādēļ izvēlējies tieši šo filmu.

Te nu laikam man ir jāizceļas,jo man nav mīļākās filmas par mīlestību. Esmu skatījusies daudzas ,un tas man ir patikušas,bet lai teiktu ,ka ir viena-nē. Varu tikai pateikt ,ka man nepatīk Titāniks,jo filmai par mīlestību vajadzētu beigties laimīgi.

7. Mīļākā mīlas dziesma - pastāsti mums par to!

Gluži kā ar filmām ,tā arī ar dziesmām. Pirmajā mirklī nekas prātā nenāk. Bet nedaudz padomājot varētu teikt ,ka man ar mīlestību asociējas dziesma "Es aiziet nevaru"

http://www.youtube.com/watch?v=fLWD_JVMwCc

8. Vai ir kāda grāmata par mīlestību, ko tu ieteiktu izlasīt citiem? Kāpēc tieši šo grāmatu iesaki?

Esmu slinka lasītāja.Bet pirmais kas nāk prātā par mīlestību ir Mirdzas Ķempes dzeja.

Lasot šos dzejoļus ,nevar palikt vienaldzīgs. Grūti izstāstīt kāpēc,tas jāsajūt pašam. Tāpēc,ja ir iespēja palasiet M.Ķempes dzeju. Viņas dzeja bija tā ko lasīju,kad bija pirmā mīlestība, kad bija pirmā vilšanās un sāpes ,un arī tagad šad tad palasu,kad aizdomājos par dzīvi, mīlestību un laimi.

Lai būtu ierosme, te viens dzejolis.

Nakts bez dusas.

Es nevaru aizmigt,man žēl ir dusēt,

Jo laimīga biju šai dienā-

Tik laimīga,kā nevienā.

Lai nakts iet tālāk,

Es būšu gaiša, es nevaru dusēt!

Lai zvaigznes mirdz bālāk

Un ausma acīs man zvīl,

Jo nevar dusēt, kas mīl.

 

9. Mīlēt vai būt mīlētai - ko tu izvēlētos, ja būtu tāda iespēja? Kāpēc tava izvēle ir tieši tāda?

Šis jautājums ir pārāk grūts. Tas ir tā pat kā izvēlēties strap dzīvību un nāvi,jo ja mani kāds mīlēs,bet es šo cilvēku ne,tās būs mocības. Pretējā gadījumā, ja es kādu mīlēšu un pretī nesaņemšu mīlestību –arī mocīšos sirds sāpēs.

10. Vai jūsu mīlestībai ir savas īpašās pazīmes: sava dziesma, sava deja, iepazīšanās vieta, kāda piemiņas lietiņa..? Ja vari, parādi to, ja nē, vismaz pastāsti!

Izlasot šo jautājumu domāju,ka mums tak nekā tāda nav. Bet tad pēkšņi atcerējos. IR! Mēs iepazināmies dejojot vietējajā deju kolektīvā. Un kā jau dejotāji,mums bija šad un tad kaut kur jābrauc uz skatēm vai vienkārši tā pat jādejo koncertos. Tā nu arī tajā reizē bijām devušies uz Stāmerienu. Pirms koncerta staigājām pa šo mazo ciemu,mūs tur vadāja un stāstīja par muižu, baznīcu un citām lietām. Un tad pieveda pie liela ozola. Stāstīja,ka tas ir mīlestības ozols. Ja divi cilvēki vienlaicīgi pie tā pieskaras un noskūpsta viens otru,tad mīlestība būs mūžīga.

Tad nu noklausoties šo teiku, nogaidījām ,kad pārējie aiziet,sadevāmies rokas un likām rokas kopā pie ozola, saskūpstījāmies un cerējām ,ka paliksim kopā!

11. Vai jūs svinat savu iepazīšanās (kopā saiešanas) dienu, vai varbūt neuzskatat to par tādu īpašas uzmanības vērtu notikumu?

Jā, šī mums ir īpaša diena. Tas ir 23.marts. Diena ,kad ar deju kolektīvu devāmies  uz skati,lai izcīnītu vietu piedalīties Dziesmu un deju svētkos. Likteņa ironija bija,jo tieši šajā datumā bija paredzēta arī ekskursija uz Poliju,bet dejotājiem šis izpriecu brauciens bija jāatceļ,jo bija skate. Dusmas bija baigās. Bet arī ieguvums bija. Beidzot mēs sagājām kopā šajā liktenīgajā braucienā. Un tā nu atzīmējam šo īpašo dienu katru gadu.

12. Kad pēdējoreiz pavadījāt laiku tikai divatā?

Laikam pirms gadiem sešiem,kad vēl pasaulē nebija nācis Adrians. Jo ,ja Adrianam esot kaut kur gājām,tad visur līdz bija Denīze- puncī vai ratos! Tā ka ,ja būtu iespēja ,labprāt kaut kur dotos pavadīt laiku tikai ar vīru divatā.

13. Vai svinat Sv. Valentīna dienu? Ja jā, tad kā svinat? Ja nē, tad kāpēc ne?

Nu šie ir svētki kurus nesvinam. Kaut kā nav iegājies. Ir bijuši gadi,kad esmu saņēmusi rozes. Ir reizes kad esmu ko īpašu pagatavojusi. Bet kaut kā šī nav mūsu diena. neizjūtu to kā mīlestības dienu un tam nav īpaša pamatojuma.

14. Kāpēc tu gribi piedalīties projektā «Pati labākā sieva 2013»?

Nenoliedzami galvenā balva ir saistoša. Bet ,tas nav īstais iemesls,jo piedalītos ,arī tad ja balva būtu vien salvešu iepakojums, ko ikdienā jau varu atļauties pati.  Tā kā ikdienu pavadu mājās ar mazo meitiņu,tad man patīk šur tur iesaistīties un piedalīties. Tas izrotā dienu, liek man pašai neieslīgt rutīnā un būt apritē. Šāda veida projekts ir iespēja atcerēties sen aizmirstas lietas par mums, par mūsu mīlestību un laiku,kad iepazināmies.Pat šo anketu pildot ,atcerējos daudz ko jau piemirstu. Domāju,ka šis projekts nedaudz atsvaidzinās mūsu attiecības kā sievietei un vīrietim. Liks vairāk aizdomāties par to,ko es varu dot savam vīram,ko varu darīt ,lai mūsu ikdiena būtu piepildītāka ar mīlestību, cieņu un sapratni.

Kļūsti par projekta "Labākā sieva 2013" dalībnieci! Iesūti anketu!

20130107190254-34189.jpg