Visi to tik vien prasa, visi - liels vai mazs!

Visi to tik vien prasa, visi - liels vai mazs!

08. Feb 2015, 00:21 sandux sandux

Vai mēs mīlam kakao? Tad jau var jautāt, vai mēs mīlam elpot vai paši sevi:) Jā, visi mūsu ģimenē ir īsti saldummīļi, kuru lielākais gardums ir šokolāde dažādos veidos! Augšā ir bildīte ar nelielu ieskatu mūsu saldumu plauktā:)

Ja jāstāsta, kas ir lielākais gardums ar kakao, tad man nāk prātā manas bērnības mīļākais ēdiens, kuru biju nosaukusi par Garšīgo. To pagatavot ir ļoti vienkārši - biezpienu sajauc ar krējumu, cukuru un kakao:) Mm, kā man tas garšo!!! Ja ir vēlme, Garšīgo var sataisīt tumši brūnu, bet tad tas attiecīgi ir arī rūgtāks.

Savai ģimenei gatavoju Auksto torti jeb to, ko veikalā pazīstam ar nosaukumu "Saldā brunete" vai Šokolādes desa. Recepšu varianti ir dažādi, bet pamatā nepieciešami cepumi, sviests, kakao, cukurs un rieksti. Sakarsēto sviesta-cukura-kakao masu uzlej sadrupinātiem cepumiem un riekstiem, samaisa, veido desu un liek ledusskapī. Mmm, cik garda:) Tikai jāņem vērā, ka desas brūnums būs atkarīgs no kakao veida. Reiz kolēģe man aizrādīja, ka esmu žēlojusi kakao, jo desa ir gaiša. Bet "vainīgs" bija kakao gaišums!

Kakao viennozīmīgi ir afrodiziaks, ne jau velti ir šokolādes masāžas, ietīšanas un vannas, šokolādes fondjū un citi priekšspēlē izmantojamie gardumi:)