Visam pamatā ir mērķis un tad piemērots risinājums

Visam pamatā ir mērķis un tad piemērots risinājums

20. Jan 2014, 12:14 nosiguldas nosiguldas

Droši vien nekļūdīšos, ja teikšu, ka gandrīz katra no mums vismaz reizi mūžā ir vēlējusies būt nedaudz vieglāka, nedaudz slaidāka un pie spoguļa spriedelējusi, ka parādījies liekais svars.  

Pirms uzsākt kādas aktivitātes vienmēr ir jānosprauž mērķis, tad ir vieglāk sasniegt brīžiem neiespējamo un pat , ja tas ir tikai uz laiku, vienmēr būs pozitīvas iezīmes, kas kļūs par labu paradumu ikdienā.

Kā divdesmitgadniecei man pat prātā nevarēja ienākt, ka kādreiz es cīnīšos ar lieko svaru. Biju tieva un varēju ēst 24. stundas diennaktī. Gāja laiks un kad pārkāpu pāri 35, sāku pieņemties svarā. Protams, neveselīgs dzīvesveids, stress u.t.t., tas viss bija mana ikdiena. Ēst gribējās arī nakts vidū, pie tām tā, ka līdz asarām. Pēc veselības problēmu novēršanas un ilgas cīņas par trešo mazuli stājos uzskaitē ar 93.kg.

MĒRĶIS- Gribu būt māmiņa

20140120120748-60043.jpg

Arī es, tāpat kā citas māmiņas, kas minēja hormonu terapiju, tās laikā  ļoti spēcīgi pieņēmos svarā.  Tā nu mani pēc pirmajām ārsta vizītēm uz 9. Mēnešiem uzlika uz visstingrākās diētas. Asaras bira kā pupas,. cCkuru nevar, kartupeļus, baltmaizi nevar, tā var par kazlēnu palikt......Bet lai kā rezultātā dekrēta beigās arī svēru 93.

Visam pamatā veselīga ēšana

Pēc konsultācijas pie endokrinologa, kas vairāk bija kā draudzīga saruna, sapratu, ka mūsu steidzīgās dzīves problēma nav sāls vai cukurs, bet gan tas kā un ko mēs darām un uztveram. Izrādījās, ka ēst var visu, bet pirms mēs to darām nepieciešams  uzdot sev šādus jautājumus.

  • Vai tu ēd 15-20 minūtes?
  • Vai tu ēd izbaudot ēdienu?
  • Vai tu sēdies ēst un nenovērs uzmanību uz citām nodarbēm? televizors, bērni.
  • Atceraties senie latvieši pie galda sanāca pusdienot, tas notika pilnīgā klusumā. Kā ir ar mums.
  • Vai tu neēd ar acīm? Acis grib, bet vai tik daudz vajag.

Pēc šiem jautājumiem ir vērts pievērsties ēdienam. Tā es  iemācīja ar acīm uzlikt porciju, bet pēc tam pusi noņemt nost. 

Papildus palīgs

Te nevar minēt zīdkoka lapu tējas ekstraktu –MULBERRY,

to es lietoju pirms katras ēdienreizes, lai cīnītos ar lieko cukuru asinīs. Izrādās šo tēju Ķīnā lieto pirms katras ēdienreizes gan mazs, gan liels.

Pārdomu laiks un laiks mācīties bija pietiekoši ilgs, tā kā es par visu vairāk gribēju savu meitiņu, es pat nepieļāvu iespēju, ka pārkāpšu noteikumus un tas deva labu rezultātu. Pēc mazulītes piedzimšanas svaru zaudēju 84 kg.

MĒRĶIS- gribu būt vesela

20140120120936-34740.jpg

Pieradinām sevi dzert ūdeni

Tā nu Katrīne aug un es laiku pa laikam atsāku kādas agresīvākas vai ne tik agresīvas metodes svara zaudēšanā un balansēnu no 84 līdz 90. Protams saprotu, ka tad, kad ir 40 ar astīti, svaru nav tik viegli nomest kā tas ir 20 un 30 gados. Bet perspektīva 2. Tipa cukura diabēts mani nemaz neapmierina.

Tas bija par iemeslu iemācīties dzert ikdienā ūdeni.

Līdz tam es ar ūdens dzeršanu neaizrāvos un man likās neiespējami, ka var izdzert dienā divus  litrus, bet kā sevi pieradināt un neaizmirst, ka ūdens jādzer. Ņēmu lapiņu un sarakstīju laikus , pulksteni ik pēc 2. stundām un pielīmēju pie datora. Kā iedzert ūdeni, sapratu, ka tāpat iekšā nedabūšu. Pamēģināju apelsīnu, tas nebija dzerams, tad pārgāju uz citronu. Mēneša laikā atteicos no grafika un citrons arī vairs nav nepieciešams. Tagad par ūdeni atceros pati. Esmu pārliecinājusies, ka pirms ēšanas izdzertā ūdens glāze ievērojami samazina velmi pārēsties un tas arī bija manu pūļu mērķis. 

MĒRĶIS - Negribas, lai mazam bērnam kauns par mammu.

20140120121028-16885.jpg

Ir lietas ko mēs varam un lietas ko nevaram, bet tomēr ir jābūt saviem rāmjiem kurus ieturēt, lai nevajadzētu no sevis nobīties skatoties  spogulī.

Ko es izdarīju, lai uzturētu sevi pieņemamā formā

  • Iemācījos dzert ūdeni, sākumā ar citronu, tagad jau labprāt to dzeru bez.
  • Piespiežu sevi pie galda uzturēties nevis 5. minūtes, bet vismaz 10. 
  • Iegādājos veļu, kas stingri pieguļ pie vēdera daļas ( tas liek darba vietā sēdēt taisnu muguru un automātiski saveljk vēdera muskuļus) līdz ar ko mežģīnes tika noguldītas plauktā.
  • No rīta obligāti katru dienu ēdu biezputru ( to nav grūti izdarīt, jo kafeinīcā tā maksā 40. santīmus un ir pieejama katru rītu).
  • Katru dienu nostaigāju ātrā tempā vismaz 2. km.

Papildlīdzekļi

Tā sagadījās, ka man bija vienreizēja izdevība izbaudīt ko jaunu un noderīgu, ko noteikti esmu ieplānojusi turpināt vismaz reizi mēnesī.

FIGURA LINE, VAI ZINĀT, KAS TAS IR , pamatdoma procedūrai ir limfas izkustināšana, jeb dziļa ķermeņa masāža. Nav nevienam noslēpums, ka pēc 35 un + visi sieviešu procesi darbojas arvien lēnāk, tāpēc mainās arī mūsu figūra. Sākšu ar to, ka tās meitenes, kas mani zin, zin arī to, ka mana ikdienas problēma ir sāpošas kājas. Princips aparāta darbībai ir keramisks rullis un ultravioletais starojums. Pirmās šo procedūru izbaudīja kājas un neskatoties uz to, ka man bija  sāpīgi, pēc procedūras jutos ļoti labi, man kājas bija atpūtušās un es nejutu sāpes staigājot. Tas atkārtojās arī otrā reizē, ar atšķirību, ka bez piepūles varēju aiztaisīt zābakus, vismaz vienai kājai tā ir liela problēma.  Pēc trīs procedūrām mani nomērot biju patīkami pārsteigta, visi apkārtmēri, rokas, kājas, gurni, vēders bija samazinājušies par 1-2. cm.

Nobeigumam gribu teikt, ka visu ko mēs darām ir jādara ar baudu, nedrīkst sevi mocīt, cerot uz vieglu un ātru rezultātu. Ir jāatrod tas stāvoklis, kad varam sev pateikt, tagad es jūtos labi un esmu apmierināta ar sevi. 

Pastāsti, kā atbrīvojies no liekajiem kilogramiem un laimē!

20140107144740-68455.jpg