Visa pamatā ir jāmīl pašam sevi…

Visa pamatā ir jāmīl pašam sevi…

27. Oct 2015, 10:21 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Es piekrītu šiem vārdiem, jo tikai mīlot sevi tādu kāda esmu, es spēšu iemīlēt ar citus un mainīt savu dzīvi. Mana dvēsele ir skumja, jo esmu aizmirsusi mīlēt pati sevi. Kā izrādās arī to var aizmirst un nepamanīt. Bet, ko tad nozīmē mīlēt sevi? Manuprāt, mīlēt sevi, nozīmē cienīt sevi un rūpēties par sevi. Tā ir spēja būt patiesai pret sevi, zināt savas vajadzības un vēlmes. Tā arī ir spēja brīvi paust savas vajadzības, vēlmes un lūgt tās izpildīt.

20151027101733-81352.jpg

Iemācīties mīlēt sevi un šo prasmi uzturēt sevī nav nemaz tik vienkārši. Tas ir milzīgs un arī ļoti grūts darbs ar sevi un savām domām. Taču ļoti vērtīgs. Tāpēc es regulāri cenšos pārlasīt interneta dzīlēs atrastos ieteikumus, lai iedvesmotu sevi. Un, manuprāt, tas strādā… vismaz uz kādu laiku.  Bet, kad man sevis mīlēšana sāk pieklibot man atliek pārlasīt šos padomus un manī atkal rodas spars un apņemšanās mīlēt sevi?

20151027101806-58336.jpg

Zemāk aprakstīti 5 ieteikumi, kurus vajadzētu katrai sievietei ieviest savā ikdienā!

  1. Nostādi par prioritāti savu laiki! Tavas vajadzības ir svarīgas. Ir iespējams rūpēties gan par sevi, gan sev tuvajiem. Atceries to!
  2. Sāc dzīvot tagadnē. Pašreizējais mirklis ir brīnums. Šīs brīdis ir dzīve. Izbaudi to, kā ir tagad!
  3. Izbaudi lietas, kas tev jau ir. Mēs gribam vairāk un vairāk, ko citu, dzīvot citu dzīvi. To ik palaikam grib visi. Un, kad gadās to iegūt, izrādās sapnis nemaz nav tik rožains. Tādēļ izbaudi mirkli klusuma ik rītu un novērtē visu, kas tev jau ir. Tev ir daudz.
  4. Sāc radīt laimi. Smaidi tikai tādēļ, ka tu to vari. Redzi pasauli tādā veidā, kādu tu to vēlies redzēt. Esi laimīga, kāda esi tagad, šobrīd, šinī mirklī!
  5. ‘’Baro’’ sev nozīmīgas attiecības. Ienes tajās prieku, vienkārši pasakot, cik daudz tev nozīmē mamma, tētis, draugs vai draudzene. Tu ikvienam vari būt viss.

Dzīvo šodienā un novērtē to, kas tev ir. Nosvini savas jaunās dzīves sākumu, jo pēc šo ieteikumu ieviešanas savā ikdienā, tā mainīsies. Mana mainījās. Es kļuvu pozitīvāka pret pasauli un sevī atradu harmoniju ar sevi, ar pasauli.