Vīramātes skatījums uz lietām

Vīramātes skatījums uz lietām

01. Aug 2013, 11:53 nosiguldas nosiguldas

Esmu mamma un arī nākošā vīramātei kādai meitenei, ar kuru mans dēls gribēs saistīt savu dzīvi. 

Mani kaitina vārds vīramāte-velnamāte, tāda sajūta, ka jūsu meiteņu mammas reizēm nav tādas pašas- iedomīgas, pašlepnas, vēlās jums uzspiest savu viedokli. No savas puses vienmēr esmu vadījusies pēc viena uzskata, ar izvēlēto meiteni dzīvos mans dēls nevis es un man ir paveicies, neviena, kas viņam ir bijusi blakus nav radījusi man nevēlēšanos ar viņu komunicēt. Papētīsim šo problēmu dziļāk.

Laiku pa laikam esmu redzējusi un arī dzirdējusi kā jaunās dāmas izturās pret vecākiem cilvēkiem. Mana dēla jubilejā bija viņa bērnības draugs ar savu civilsievu. Tā kā svētkos piedalījās arī omīte, neliela vārdu pārmaiņa sanāca saistībā ar viņu. Te jaunā dāma, kas atradās pie manis ciemos atvēra savu ne visai gudro un pieklājīgo muti, pēc kā protams es ļoti mierīgi biju spiesta viņu nolikt pie vietas un vēlāk dēlam stingri pateicu, ka svētkus, kurus viņš svinēs kopā ar šiem cilvēkiem, manā mājā nesvinēs.  Es noteikti varu pateikt, ka ja pret mani izturēsies ar necieņu, es noteikti iestāšos pozā un tas ir tikai dabīgi. Teiksiet valdonīgi, piekrītu, bet tā ir mana mājā, viņi ir mani ciemiņi. Ienākot svešā mājā ir jāsaprot, vai nu tu pieņem tos noteikumus, ko diktē saimniece, vai sēžaties pie viena galda un saliekat visus punktus uz "I", lai vēlāk nerastos konflikti.

Mums mīļās sievietes ir kopīga problēma, mēs nemākam ieklausīties viena otrā un pēc tam no neizrunātām un neizprastām lietām rodas neizpratne un naids. 

Tagad par terminu "vēlās uzspiest savu", te nu iesaku apstāties un reizēm pēc sarunas ar savām mammām un vīramātēm padomāt, varbūt tomēr viņas vārdos bija taisnība, tikai mēs negribam to pieņemt, jo to pateica vīramāte. 

Katra no mums ir savas dzīves veidotāja, ja nevarat sadzīvot, dzīvojat atsevišķi un tiekaties tikai svētkos. Bet, ja nu tomēr komforts ir pirmajā vietā, tad nāksies atrast kompromisu, pretējā gadījumā dzīve kļūs neciešama gan jums, gan vīramātei. 

Un vēl kā Vedekla gribu teikt, jūsu vīram māte ir viena un neliekat viņam izvēlēties starp Jums un viņu, varat palikt zaudētājas. Man ir paveicies, jo man ir vienreizēja vīramāte, viņa nemaisās manā dzīvē, bet, ja sākās saruna par lietām, kurās nevēlos viņas viedokli, es viņu taktiski apstādinu. 

Viss ir Jūsu rokās, nedaudz pacietības, nedaudz gudrības un jūsu vīramāte, Jūs, mīlēs vairāk par savu dēlu.

annijalise annijalise 02. Aug 2013, 11:31

kaut es vēl esmu diezgan jauna, man līdz sievasmātes statusam vēl ilgi, bet es domāju ka katru attiecību pamatā ir jāliek CIEŅA, nu labi, mēs daudzas esam nereti skarbas, bet vienalga, ja veram muti vaļā ir jāpadomā- KĀ JUSTOS MĒS, jāņem jau vienmēr vērā ir tas ko tā mamma- vīra vai sievas domā pašā saknē, nevis virspusēji.

lauvinja lauvinja 01. Aug 2013, 12:33

Nu jā, vajag ieklausīties un vienlaikus "ja sākās saruna par lietām, kurās nevēlos viņas viedokli, es viņu taktiski apstādinu" - kā tad tur ir ar ieklausīšanos un uzklausīšanu?

Vai varbūt tas atkarīgs no pozīcijas - ES kā vedekla - neklausos, ja negribu, bet TEV kā vedeklai būs manī klausīties?