Viesītē ir burvīga tradīcija.

Viesītē ir burvīga tradīcija.

17. Mar 2013, 18:54 annijalise annijalise

Viesītē ir burvīga, skaista, skanoša tradīcija- mūzikas studijas pavasara koncerts- Skaistākās dziesmas dāvinu tev.

Uz Viesīti kā mūzikas skolotāji jau 7. gadu braukā Grīnhofu ģimene, viņi māca dziedāt un muzicēt visa vecuma cilvēkiem, nu pārsvarā ir tā ka bērni no 3-10 gadu vecumam mācās dziedāt, tad no 10- 18 gadu vecumam iemācās kāda mūzikas instrumenta spēli, un tad vēl ir jaukā kora sastāvs.

Būtībā trešdienas pēcpusdienā kultūras pils virzienā dodas jaunieši ar ģitārām, un bungu vālītēm rokās,  tad  maza meitenīte ar vijoli, un viens pusaudzis ar domām par klavierēm, un tad lieli uz mazi ar nošu mapītēm rokās.

Pēc sparīga un neatlaidīga darba Viesītes iedzīvotāji un viesi vismaz 1 reizi divos mēnešos var baudīt netkārtojamus koncertus.

Vislielākais cepums jau pienākas Lienei ar Reini, jo studijas apmeklētāju tik tiešām ir daudz, vieni spējīgāki, citi neprotošāki mūzikas jomā, bet galU galā koncerti ir jauki, visi visi viņi ir ar savu kodolu, savu domu- piemēram rudens jeb 18.novembra koncertā tika izdziedātas dziesmas Latvijai, par visiem novadiem, Ziemassvētko koncertā savukārt mēs baudījām prieku par sniegu, un mīļumu, klusumu, baltumu.

Šodien pavasara koncertā mēs visi kopā priecājāmies par pavasara nākšanu, par notikumiem ikdienā, jo mazie gan cepa pankūciņas, gan saldas konfektes ēda, vidējā grupa dziedāja Ti-ti-ti lietus sit....., Melu zemē melānijā, un Top, top topmodele... un katru dziesmu mākslinieki kaut kam veltīja, vai nu mammai, vai  tētim, vai draudzenei.

Ai, vēl ilgi skanēs galvā dzirdētās dziesmas, bet visvairāk mani aizkustināja tas mākslinieku prieks, un mirdzums acīs, jo tas viss nāca no sirds.

Šodien manai jaunākajai meitiņai paliks viens gads un 5 mēneši, un šī bija mums sava veida dienas atzīmēšana, mazā skatījās mazliet koncertu, bet vairāk jau viņa pavadīja ārpus koncertzāles, kopā ar māsu, un mamma varēja baudīt koncertu.

annijalise annijalise 18. Mar 2013, 08:42 sandija

es domāju ka arī citur Latvijā ir šādas studijas, ansambļi, bet diemžēl maz par to stāstam viens otram, man šis raksts vairāk tapa ar domu- par jaukām lietām ir jāizstāsta arī citiem.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 18. Mar 2013, 06:23

skaisti, ka tā notiek pie jums tur Viesītē!

Supersausins Supersausins 17. Mar 2013, 20:11

..😍

annijalise annijalise 17. Mar 2013, 18:59

FOTOGRĀFIJĀ ir redzama afiša, tad mana māsa ar dēliem, jo viņi arī uzstājās, ad nu es ar meitiņām tad meita ar savas grupiņas dažām meitenītēm, un tad Lienīte ar manu meitiņu.