Sastāvdaļas:
500g cūkgaļa (man bija karbonāde)
4 šķēlītes baltmaize
1 ola
3 ķiplokdaiviņas
1 maziņs sīpols
garšvielu maisījums kotletēm
pāris karotes milti panēšanai
rīvmaize panēšanai
dilles,pētersīļi (svaigi)
saldais krējums tik,lai baltmaize kārtīgi iesūcās
Pagatavoana:
Samaļam gaļu ar ķiplokiem un zaļumiem.
Baltmaizi bez garoziņas aplejam ar saldo krējumu samīcam ar dakšiņu,lai sanāk bieza putriņa.
Sīpolu sasmalcinam.
Gaļai pievienojam sīpolu,garšvielas un izmērcēto baltmaizi ar visu saldo krējumu.
Olu sakuļam ar dakšiņu,pusi liekam klāt gaļai,bet otra puse paliek panēšanai.
Kārtīgi izmīcam gaļu,jo viendabīgāka tā būs,jo maigākas,sulīgākas kotletes.
Saveļam bumbiņas.katru gaļas bumbiņu vēl rokās paviļājam.
Nedaudz saplacinam un apviļājam miltos.
Tālāk iemērcam sakultajā olā un apviļājam rīvmaizē.Tā kā man bija skaisti dzeltena rīvmaize,tad arī kotletes sanāca saulainas.
Uz pannas eļļā,uz vidēji lielas uguns apcepam kotletes no abām pusem līdz kraukškīgai garoziņai.
Pēc tam liekam cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 15 minūtēm,līdz tās nogatavinās.
Vienmēr gardas....kārdinošas,šoreiz arī skaisti košas.....
Kraukšķīgu garoziņu....
Sulīgu,maigu vidutiņu....
Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē!
es uztaisīju siera cepumus... mmmm.....
paldies par iedvesmojošām receptēm 🌷
Mjā gardi gan izkatāš. Jābrauc ciemos ēst kotletītes😃