Vienkārša, bet garda - plūmju plātsmaize

Vienkārša, bet garda - plūmju plātsmaize

02. May 2016, 16:32 DivuMeituMamma DivuMeituMamma

Līdz ar mazulītes dienas režīma stabilizēšanos, tagad ir vieglāk atrast laiku, lai palutinātu savas un vīra garšas kārpiņas. Tā kā priekšroku dodu vienkāršām receptēm, kas neprasa sarežģītas sastāvdaļas un ilgu pagatavošanas laiku, nolēmu padalīties ar citām māmiņām ar šo recepti, varbūt kādai noderēs ;)

Brīvdienās, kā jau vienmēr, sagribējās ko garšīgu pie tējas. Saldētavā bija paciņa ar sasaldētām plūmēm, tāpēc nolēmu izcept plūmju plātsmaizi. Cepu pirmo reizi, bet sanāca gardi, turklāt, mīklu droši var izmantot kā pamatni arī citiem pildījumiem - āboliem, rabarberiem, avenēm, apelsīniem. 

Tātad, mīklai ir nepieciešams paņemt:

100 g sviesta
2 olas
1 glāze miltu
1 tējkarote cepampulvera
3/4 glāzes cukura

Pildījumam

300 g plūmju (vai jebkuru citu augļu vai ogu)
2 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote kanēļa

Pagatavošana ir ļoti vienkārša, ar ko šī recepte man arī patika :)

Saputojam sviestu ar cukuru, tad pa vienai pievienojam olas. Sajaucam miltus ar cepampulveri, lēnām maisot, pakāpeniski pievienojam tos olu un sviesta masai.

Ieliekam cepampannā cepampapīru, liekam tajā mīklu, izlīdzinam, pa virsu saliekam plūmes un pārkaisam visu ar kanēļa un cukura maisījumu.

Cept līdz 170 grādiem iepriekš sakārsētajā cepeškrāsnī 30-40 minūtes. (tā kā manai iekārtai ir daudz dažādu režīmu, šoreiz izvēlējos ventilatoras karsēšanas + kraukšīgas pamatnes režīmu, sanāca labi)