Vieglas un svaigas kūku receptes vasaras sezonai

Māmiņu klubs
Māmiņu klubs 9. jūnijs 2018 00:00
959

Vasara pie mums šogad nāk pamazām, taču nupat jau arī svaigo ogu sezona ir sākusies. Vasaras mēneši ir kā radīti, lai nodotos saldiem eksperimentiem virtuvē ar tikko novāktām un dabiskām sastāvdaļām. Kūkas ir lielisks veids, kā svinēt dzīvi ne tikai svētku dienās, bet arī laiskās svētdienās. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Anna Panna autori Annu Birmani dalās ar trīs vasarīgām receptēm, kurās noderēs dažādi Latvijas dārzu labumi.

20170614124705-42056.jpg

Apgrieztā zemeņu kūka

 

60 g sviesta (istabas temperatūrā)

170 g cukura

1 ola

150 g paniņu

1 ēd.k. vaniļas ekstrakta

160 g “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”

5g cepamā pulvera (3/4 tējk.)

50 g baltās šokolādes

200 g zemeņu

Pūdercukurs dekorēšanai

 

1)    Skarsējiet krāsni līdz 185 grādiem. 20 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru un maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta.

2)    Lielā bļodā sakuliet sviestu kopā ar cukuru. Mikserējiet, līdz izveidojas krēmīga gaiša masa. Pievienojiet olu un turpiniet putot vēl 2 minūtes. Pielejiet vaniļu un iemaisiet. Tad trīs daļās pievienojiet paniņas un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Sakapājiet balto šokolādi, pievienojiet un samaisiet.

3)    Formas  apakšu noklājiet ar sagrieztām zemenēm (100 g). Gatavo mīklu lejiet pannā pa virsu ogām. Cepiet krāsnī 25-30 minūtes, līdz iedurot kūkā ar nazīti, tas iznāk ārā tīrs. Pēc cepšanas vismaz 30 minūtes ļaujiet kūkai atdzist. Apgrieziet to. Pasniedziet pārbērtu ar pūdercukuru un atlikušajām svaigajām zemenēm.

 

20170614124728-75733.jpg 

Citronu rulete

 

Pamatnei

3 olas

80 g cukura

80 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”

šķipsniņa sāls

2 citronu miziņas

1 ēd.k. silta ūdens

 

Krēmam

250 g “mascarpone” krēma

125 g saldā krējuma

60 g pūdercukura

1 vaniļas pāksts

200 g ogu pēc izvēles

 

1)    Krāsni sakarsējiet līdz 190 grādiem. Cepamo pannu noklājiet ar cepamo papīru.

2)    Lielā bļodā putojiet olas kopā ar cukuru un citronu miziņām, līdz tās kļuvušas gaiši dzeltenas un pufīgas. Iesijājiet miltus, sāli, un tad iecilājiet tos, līdz pazuduši kunkuļi. Pievienojiet ūdeni, iemaisiet un lejiet mīklu uz cepamās paplātes.

3)    Cepiet krāsnī 10-12 minūtes. Pēc izņemšanas ļaujiet atdzist. Tikmēr pagatavojiet krēmu. Bļodā lieciet “mascarpone” krēmu, pūdercukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts. Saputojiet visu. Pievienojiet saldo krējumu un putojiet vēl pavisam nedaudz, līdz krēms sabiezējis.

4)    Gatavo biskvītu noņemiet no papīra. Uz tā smērējiet krēmu un lieciet ogas. Rullējiet biskvītu ruletē. Dekorējiet ar svaigām ogām un krēmu, ja tas palicis pāri.

 20170614124846-64071.jpg

Rabarberu – mandeļu kūka

 

Pamatnei

110 g sviesta istabas temperatūrā

200 g cukura

2 olas

250 g paniņu

200 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”

50 g mandeļu miltu

1 ½ tēj.k. cepamā pulvera

1 apelsīna miziņa

1 ēd.k. vaniļas ekstrakta

 

300 g rabarberu

50 g brūnā cukura

 

Krēmam

250 g krēmsiera

120 g saldā krējuma

1 ēd.k. vaniļas ekstrakta

80 g pūdercukura

 

Zemenes un drumstalas (pēc gaumes)

 

Drumstalām

50 g sviesta

100 g miltu

25 g cukura

 

 

1)    Krāsni sakarsējiet līdz 180 grādiem. 24 cm formu noklājiet ar cepamo papīru, bet maliņas ietaukojiet ar sviesta gabaliņu.

2)    Bļodā putojiet sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša, viendabīga masa. Pievienojiet olas un turpiniet putot vēl 3 minūtes. Miltus iesijājiet kopā ar cepamo pulveri.

3)    Citā traukā samaisiet paniņas ar vaniļu un apelsīna miziņu. Pievienojiet mīklai un visu rūpīgi saputojiet, līdz izveidojusies krēmīga mīkla. Mīklu pildiet cepamajā formā un cepiet krāsnī 30-35 minūtes.

4)    Rabarberus nomizojiet un sagrieziet 15 cm garos stabiņos. Lieciet tos uz cepamās pannas, kas noklāta ar papīru. Pārberiet ar brūno cukuru un, kad atbrīvojusies krāns, cepiet, kamēr mīksti (20-30 minūtes).

5)    Kad izcepusies kūka un rabarberi, visu atdzesē. Lai pagatavotu krēmu, bļodā lieciet krēmsieru, pievienojiet vaniļu un pūdercukuru un sakuliet. Pievienojiet saldo krējumu un putojiet, līdz izveidojies krēmīgs krēms.

6)    Kūku lieciet uz pasniedzamā šķīvja vai pamatnes, pa virsu uzziediet krēmu un lieciet saceptos rabarberus. Dekorācijai varat izmantot smalki sagrieztas zemenes - tās dos kūkai jauku sarkanīgu nokrāsu. Un, protams, drumstalas - tās vienmēr piestāv rabarberiem.

7)    Drumstalām – sastāvdaļas samīciet kopā, līdz veidojas drumstalas, beriet uz cepamās pannas un krāsnī apcepiet 180 grādos, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies