VIDEO: Dabai draudzīga mājas uzkopšana

07. Oct 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šoreiz dosimies ciemos pie mammas Lindas, palīdzēsim viņai uzkopt māju, un, pie reizes, parunāsim par sadzīves ķīmijas izvēli, jo tā ir lieta, kas mainās, kad piedzimis bērniņš.

Pirmais, kas mūsu ieradumos mainās, kļūstot par mammām, ir tas, ka pievēršam uzmanību ēdienam, ko mēs ēdam un ko piedāvājam saviem bērniem, taču tikpat svarīgs jautājums ir par sadzīves ķīmiju, kuru lietojam mājas uzkopšanā, nez kādēļ par to mēs mēdzam piemirst.

Skaties VIDEO un:

  • satiec bioķīmiķi Agati Kanču, kas pastāstīs, kāpēc būtiski ir pievērst uzmanību tam, no kā tiek veidota sadzīves ķīmija
  • sapratīsi, kāpēc bez virsmaktīvām vielām vai ziepēm mūsu ikdienā nav iespējams iztikt
  • uzzināsi, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties trauku mazgāšanas līdzekli, grīdas mazgāšanas līdzekli, kā arī veļas mazgāšanas līdzekļus
  • uzzināsi, kas ir optiskie balinātāji, kas pievienoti veļas mazgāšanas līdzekļiem
  • sapratīsi, kāpēc būtu vērts izvairīties no līdzekļiem, kas satur sintētiskās aromātvielas

Atceries: lietojot sadzīves ķīmiju, der aizdomāties arī par to, kādu kaitējumu tā nodara dabai. Ieradumiem ir liels spēks, tomēr ir vērts apsvērt savas izvēles, īpaši tās, kas skar dabu, jo bez dabas veltēm mums neizdzīvot, tāpēc tas būtu tikai cieņpilni censties mainīt ieradumus un izvēlēties to, kas ir dabai, līdz ar to arī mums pašiem, draudzīgs.

Māmiņu Klubs

20160926083404-47097.jpg

20160826112141-67366.jpg