Veselīgas uzkodas LĪDZŅEMŠANAI

Veselīgas uzkodas LĪDZŅEMŠANAI

10. Apr 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Dodoties garākos pārbraucienos, jautājums par uzkodām un ēdienreizēm vienmēr ir aktuāls! Ja vēlies paēst netērējot daudz laika, turklāt garšīgi un atbilstoši saviem ēšanas paradumiem, degvielas uzpildes stacijās iegādājamie našķi atkrīt. Savukārt nezināmu kafejnīcu apmeklējumi varētu būt neprognozējams pārbaudījums. Morethansize  komanda dodoties garšu medījumā uz Kuldīgu, sadarbībā ar tiešsaitses iepirkšanās vietniSvaigi.lv, pagatavoja dažas uzkodu receptes, lai iedvesmotu arī Jūs radošām gastranomiskām izvirtībām izbraucienu laikā. 

BRIEŽA SENDVIČŠ

(4 personas)

Sierāboliņa maize, 500 gr kukulītis

BIO svaigais kazas smērējamais siers

BIO avokado, 2 gab

Nogatavināta brieža gaļa – šķinķis, 500 gr*

Zirņu mikrozaļumi, puse kastītes

Ķiploks, 2 daiviņas

Rozmarīns

Sāls, pipari

Pēc izvēles: marinēts sarkanais sīpols**

***

  1. Brieža gaļas šķiņķi apviļā sālī, piparos un rozmarīnā; noliek malā, tikmēr uzkarsē pannu ar eļļu. Kad panna uzkarsusi, uz tās cep brieža gaļas šķiņķi- 2 minūtes no katras puses, pievienojot saspiestu ķiploku.
  2. Kad brieža gaļa izcepusies, noliek to malā, lai tā atpūšas 10 minūtes, tad sagriež šķēlēs.
  3. Sagriež sierāboliņa maizi šķēlēs; nepieciešamas astoņas šķēles.
  4. Uz katras šķēles uzziež kazas smērējamo sieru, ja vēlies to pikantāku, pievieno nedaudz mārrutku.
  5. Uz maizes kārto šķēlēs sagrieztu avokado, nogrieztus zirņu dīgstus, marinētus sarkanos sīpolus, brieža gaļas šķēles un pa virsu atkal liek ar kazas sieru apziestu maizes šķēli.

*izmanto jebkuru sev mīļāko gaļu, zivi vai veganizētos pupiņu patijus

**Lai iemarinētu sarkano sīpolu- sagriez to ripiņās, pievieno ēdamkaroti etiķa, divas ēdamkarotes pūdercukura, visu liec burciņā, sakrati un uz nakti atstāj ledusskapī. Ēdams pāris mēnešus.

ZAĶĪTIS KVINOJĀ

(4 personas)

Kvinoja, 1 glāze

Kāposts, 1/4 daļa

Burkāni, 2

Zirņu mikrozaļumi, puse kastītes

Iecienītākā eļļa (sēklu, riekstu utt.)

Pēc izvēles: sarkano sīpolu čipsi dekoram

***

  1. Pēc norādēm pagatavo kvinoju. Atdzesē.
  2. Smalkās, garenās šķēlēs sagriež kāpostu. Ar dārzeņu tīrāmo smalkās šķēlēs sagriež arī burkānus.
  3. Traukā kopā sajauc kvinoju, kāpostu un burkānus, pievieno zirņu mikrozaļumus, izvēlēto eļļu, nedaudz sāls un piparu, visu samaisa, pa virsu paber sīpolu čipsus.
  4. Lai ceļā vai piknikā vieglāk baudīt- liec plastmasas glāzēs un salmiņa vietā spraud dakšu!

BIEZPIENS KĀ BĒRNĪBĀ

( 4 personas)

Vājpiena biezpiens, 300 grami

Saldais krējums, 400 ml

Cukurs, 4 ēdamkarotes

Dzērveņu gabaliņi

Pēc izvēles: marmelādeaugļi

***

1. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, līdz iegūst putukrējumu.
2. Pievieno klāt biezpienu un iemaisa to putukrējuma masā.
3. Pievieno piedevas – dzērveņu gabaliņus, marmelādi vai augļus.
4. Iesakām pildīt trauciņos, kuriem uzliekams vāciņš, piemēram, bērnu našķu burciņās. Izskatās jauki un viegli transportējami!