BRIEŽA SENDVIČŠ
(4 personas)
Sierāboliņa maize, 500 gr kukulītis
BIO svaigais kazas smērējamais siers
BIO avokado, 2 gab
Nogatavināta brieža gaļa – šķinķis, 500 gr*
Zirņu mikrozaļumi, puse kastītes
Ķiploks, 2 daiviņas
Rozmarīns
Sāls, pipari
Pēc izvēles: marinēts sarkanais sīpols**
***
- Brieža gaļas šķiņķi apviļā sālī, piparos un rozmarīnā; noliek malā, tikmēr uzkarsē pannu ar eļļu. Kad panna uzkarsusi, uz tās cep brieža gaļas šķiņķi- 2 minūtes no katras puses, pievienojot saspiestu ķiploku.
- Kad brieža gaļa izcepusies, noliek to malā, lai tā atpūšas 10 minūtes, tad sagriež šķēlēs.
- Sagriež sierāboliņa maizi šķēlēs; nepieciešamas astoņas šķēles.
- Uz katras šķēles uzziež kazas smērējamo sieru, ja vēlies to pikantāku, pievieno nedaudz mārrutku.
- Uz maizes kārto šķēlēs sagrieztu avokado, nogrieztus zirņu dīgstus, marinētus sarkanos sīpolus, brieža gaļas šķēles un pa virsu atkal liek ar kazas sieru apziestu maizes šķēli.
*izmanto jebkuru sev mīļāko gaļu, zivi vai veganizētos pupiņu patijus
**Lai iemarinētu sarkano sīpolu- sagriez to ripiņās, pievieno ēdamkaroti etiķa, divas ēdamkarotes pūdercukura, visu liec burciņā, sakrati un uz nakti atstāj ledusskapī. Ēdams pāris mēnešus.
ZAĶĪTIS KVINOJĀ
(4 personas)
Kvinoja, 1 glāze
Kāposts, 1/4 daļa
Burkāni, 2
Zirņu mikrozaļumi, puse kastītes
Iecienītākā eļļa (sēklu, riekstu utt.)
Pēc izvēles: sarkano sīpolu čipsi dekoram
***
- Pēc norādēm pagatavo kvinoju. Atdzesē.
- Smalkās, garenās šķēlēs sagriež kāpostu. Ar dārzeņu tīrāmo smalkās šķēlēs sagriež arī burkānus.
- Traukā kopā sajauc kvinoju, kāpostu un burkānus, pievieno zirņu mikrozaļumus, izvēlēto eļļu, nedaudz sāls un piparu, visu samaisa, pa virsu paber sīpolu čipsus.
- Lai ceļā vai piknikā vieglāk baudīt- liec plastmasas glāzēs un salmiņa vietā spraud dakšu!
BIEZPIENS KĀ BĒRNĪBĀ
( 4 personas)
Vājpiena biezpiens, 300 grami
Saldais krējums, 400 ml
Cukurs, 4 ēdamkarotes
***
1. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru, līdz iegūst putukrējumu.
2. Pievieno klāt biezpienu un iemaisa to putukrējuma masā.
3. Pievieno piedevas – dzērveņu gabaliņus, marmelādi vai augļus.
4. Iesakām pildīt trauciņos, kuriem uzliekams vāciņš, piemēram, bērnu našķu burciņās. Izskatās jauki un viegli transportējami!