Veselības kapsula var būt arī tavā pirtiņā

Veselības kapsula var būt arī tavā pirtiņā

30. May 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skaistuma salonos Veselības kapsula ir procedūra, kurā paaugstinātas temperatūras ietekmē tiek dziļi attīrīta, mitrināta un relaksēta āda. Mēs zinām, kā to pašu efektu sasniegt arī mājas apstākļos. Iesaka Sieviešu Kluba eksperte Violeta Kalniņa, Estētiskās Dermatoloģijas klīnikas kosmētiķe.

Vispirms ieej dušā, nomazgājies un ķermeni bagātīgi iezied ar pīlingu. Vari izmēģināt pīlingu klasiku: jūras sāli sajauktu ar sodu. Tad dodies karsēties pirtiņā. Siltumā ādas poras atveras, tādēļ pīlingam ir dziļāka iedarbība. Vēl efektīvāku rezultātu gūsi, ja ķermeni apļveida plaukstas kustībām pamasēsi.

Nākamais solis – noskalojies un turpini karsēties. Kad pirtiņā karsēties dodies pēdējo reizi, ieziedies ar medu. Ja vien, protams, tev no tā nav alerģijas! Jau pēc dažām minūtēm medus būs iesūcies un āda pat nebūs lipīga.

Atceries – regulārs pirts rituāls tavam organismam ir ļoti veselīgs. Karstums un aukstums (auksta duša vai baļļa) trenē asinsvadu sieniņas un organisma termoregulācijas procesus, šādi paaugstinās imunitāte un būsi daudz izturīgāka pret saaukstēšanās slimībām. Rudenī (arī ziemā) ieteicamais pirtī iešanas laiks – reizi nedēļā. 

Kādi ir tavi pirts rituāli?