Vēnu operācija bez anestēzijas, bet ar tūlītēju efektu? Jaunākās tehnoloģijas Tavu kāju skaistumam un veselībai

28. Mar 2018, 15:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasarī gribas justies labi. Bet ir tik daudz ietekmējošo faktoru, kas ietekmē labās sajūtas pirms saulainā un siltā laika izbaudīšanas. Viens no faktoriem, kuru parasti gada aukstākajā laikā slēpjam ar bikšu vai zeķubikšu palīdzību ir vairāk vai mazāk redzamas vēnu problēmas. Nu tās kļūst redzamas, jo biezā drēbju kārta tiek ielakta skapja tālākajā stūrī.

Kāju veselības problēmas ir nevis jāslepj, bet jārisina, tāpēc, viss, kas Tev nepieciešams iedrošinājums un padoms kā rīkoties tālāk. Visu pārējo izdarīs speciālists. Noteiks diagnozi, nozīmēs ārstēšanu un padarīs Tavus soļus vieglākus un kājas – veselas un skaistas. Bet svarīgi, ka konsultācijai izvēlies sertificētu speciālistu, kurš izmantojot jaunākās tehnoloģijas, pieredzi un zināšanas spēs veikt ne tikai vizuālu, virspusēju pārbaudi, bet atbildēt arī uz jautājumiem par dziļo vēnu veselību, kuru pirmajā mirklī, vizuāli uzreiz nevar pamanīt. 

20180410004327-47993.jpg

Tev, vēl šobrīd ir iespēja izmantot iespēju - pieteikties duplekssonogrāfijas diagnostikai un konsultācijai pie Baltijas Vēnu klīnikas speciālista, pašās akcijas ievaros, līdz pat 30. aprīlim. 

Jau sen ir pagājuši tie laiki, kad vēnu operācijas noris tikai ar ķirurģiskas iejaukšanās palīdzību, milzīgiem iegriezumiem, smagu un grūtu atveseļošanās posmu un nepatīkamām rētām. Medicīna ir tā joma, kurā modernās tehnoloģijas patiešām ir ienesušas daudz jaunu un pacientiem vērtīgu ieguvumu, tajā skaitā, tās tehnoloģijas, kuras šobrīd ir izmantojamas kāju vēnu ārstēšanā, kā arī risinot kosmētiskas problēmas.

Vissaudzīgākā no ārstēšanas metodēm - Vēnu slēgšana ar bioloģisko līmi.

  • Šī nav termiskas vai ķīmiskas ablācijas metode, tāpēc var operēt pacientus, kuriem nav ieteicami anestezējoši līdzekļi.Vēna no iekšpuses tiek slēgta, izmantojot speciālu bioloģisku līmi, kas pēc tam pārveidojas saistaudos. 
  • Procedūra ir pilnīgi nesāpīga un tai nav nepieciešama atsāpināšana. Pēc procedūras neveidojas hematomas (asins izplūdumi) un ādas jušanas traucējumi.
  • Iespējams, ka šī metode nākotnē aizstās visas termiskās ablācijas metodes.
  • Nav nepieciešams valkāt vēnu kompresijas zeķes.

Operācijas priekšrocības:

  • nav nepieciešama anestēzija,
  • nav nepieciešams pēc operācijas vilkt kompresijas zeķes,
  • visīsākais atlabšanas periods,
  • neveidojas asinsizplūdumi(zilumi),
  • tūlītējs vizuāls efekts.

Vēnu lāzeroperācijas - visilgāk Latvijā lietotā metode vēnu ārstēšanā.

  • Kā enerģijas avots tiek izmantota lāzergaisma. Sākotnēji tika pielietota īso viļņu lāzergaisma un gala tipa gaismas vads, vēlāk tehnoloģijām attīstoties, tos nomainīja radiālais gaismas vads un garo viļņu lāzeri. To iedarbība bija daudz selektīvāka un pēcoperācijas periodi kļuva pilnībā nesāpīgi.
  • 10 gadu laikā, kopš šī tehnoloģija ir pieejama arī Baltijas vēnu klīnikā, ārsti ir veikuši vairāk nekā 10 000 operāciju un ieguvuši milzīgu pieredzi, operējot pacientus pat ar vissmagākajām vēnu patoloģijām. Pateicoties tam, parastās jeb klasiskās vēnu operācijas, to traumatisma dēļ, gandrīz nav nepieciešams veikt. Šī Latvijā ir vispazīstamākā metode, līdz ar to pieejama visos centros, kur veic endovenozās operācijas.
  • Lāzeri iedarbojas tieši uz asinsvadā esošo ūdeni un slēdz vēnu, kas pēc tam uzsūcas audos. Tādējādi līdz minimumam tiek mazināti sāpju simptomi pēc operācijas un notiek ļoti strauja atveseļošanās.

Operācijas priekšrocības:

  • Cenas ziņā pacientiem vispieejamākā metode.
  • Visilgāk lietotā metode Latvijā. 
  • Baltijas Vēnu klīnikas speciālistiem ir vislielākā pieredze strādājot ar šo metodi jau kopš 2002. gada.

Baltijas Vēnu klīnikā ir pieejamas vēl daudz un dažādas ārstēšanas iespējas, par to priekšrocībām un iespējām, vairāk vari uzzināt Baltijas vēnu klīnikas mājas lapā, kur ir iespēja apskatīt arī fotogrāfijas – kurās ir redzamas dažādo ārstēšanas tehnoloģiju iespējas.

20180410004355-16987.jpg

Ja nopietna ārstēšana nav nepieciešama, tad lai uzlabotu pašapziņu, pašsajūtu, novērstu vizuālos defektus un vasarā atļautos staigāt svārkos un kleitās – var izmantot dažādās kosmētisko defektu novēršanas metodes.

Paplašināto asinsvadu likvidēšanas iespējas:

Transkutānā lāzerterapija - sīko asinsvadu kapilāru slēgšana gan uz sejas, gan kājām un transkutāna sīko vēnu slēgšana ar lāzeri.

  • Lāzera stars tiek absorbēts asinsvadu sarkanajās struktūrās, rodas augsta temperatūra un asinsvads tiek slēgts.
  • Procedūrām nav nepieciešama anestēzija, pietiek ar aukstuma aplikācijām procedūras gaitā un pēc tās.
  • Pēc procedūras ir apsārtums, tūska, var veidoties krevelītes.

IPL sistēma - sīko asinsvadu kapilāru slēgšana gan uz sejas, gan kājām un sīko vēnu slēgšana ar intensīvi pulsējošu gaismu.

Termokoagulācija - laba metode cīņā ar asinsvadu tīklojumu, telangiektāziju un rozacea (pastiprināts asinsvadu tīklojums, kas izpaužas kā apsārtums, pārsvarā uz deguna un vaigu ādas). Termokoagulācijas izmantošanas rezultātā nevēlamie asinsvadi uz kājām, sejas un citām ķermeņa daļām pazūd vienā acumirklī. 

Vēnu mazspējas izraisīto ādas pigmentācijas seku likvidācija.

  • Ilgstošu asinsrites traucējumu dēļ ādā var veidoties hemosiderīna izgulsnējumi, kas izpaužas kā zilganpelēka pigmentācija.
  • Dažkārt pigmentācija var parādīties arī pēc operācijas vai lāzerterapijas. 
  • Lāzera iedarbībā tiek likvidēts ādā izgulsnētais pigments.
  • Pēc procedūras var parādīties apsārtums, viegla tūska, plāna krevelīte.
Avots: VC4, Baltijas Vēnu klīnika