Veiklā kūka ar pārsteigumu

Veiklā kūka ar pārsteigumu

04. Apr 2018, 19:09 Banija Banija

Mmmm, man garšo kūkas. Ja vien pret to neiebilstu mana figūra, es varētu katru dienu našķoties. Ar siera kūkām, medus kūkām, vārītā krēma kūkām. Jā, ja ne vien figūras protesti un laika ierobežojumi.

Tad nu esmu atklājusi sev kādu veiklu kūkas recepti, kuru pagatavot var ikviens. Un vislabākais šajā receptē ir tas, ka to sastāvdaļu skaits ir pavisam minimāls un atrodams katras saimnieces mājās, savukārt pagatavošanas process - pavisam vienkāršs!

Ķeramies pie gatavošanas! Kūkas pagatavošanai vajadzēs: 150g cukura, 1/2 litru piena, 4 olas, 120g miltu, 125g sviesta. Es garšas dažādībai pievienoju arī kaltētas avenes.

20180404190653-21297.jpg

Pagatavošanas process:

1. Izkausē sviestu.

2. Olas baltumus saputo stingrās putās un noliek ledusskapī, savukārt dzeltenums sakuļ ar cukuru līdz viendabīgai masai.

3. Sakultajam dzeltenumam pievieno izkausēto sviestu, iesijā miltus un pievieno uzsildītu pienu.

4. Mīklā viegli iemaisa iepriekš saputoto olas baltumu.

5. Lej veidnē, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar rīvmaizi, un cep 160 grādu karstumā nepilnu stundu līdz brīdim, kad kūkas virsa kļuvusi zeltaina.

20180404190758-53578.jpg

Ņem vērā, ka kūkas masai jābūt šķidrai, ar kunkulīšiem, tāpēc necenties tos "izķert un iznīcināt". Kūkas gatavību vari nepārbaudīt ar irbulīti, jo cepoties tās vidū veidosies krēma kārtiņa, kura pat tad, ja kūka būs gatava, lips pie irbulīša.

Izceptajai kūkai ļauj pāris stundas "atpūsties" vēsumā.

Būsi patīkami pārsteigta par kūkas rezultātu, jo cepoties tai būs izveidojušās trīs kārtas- pamatne, krēma kārta vidū, un zeltaina virsiņa. Ņammm, mans vīrs svētkos notiesāja vairākus gabaliņus un noteikti būtu ēdis vēl, ja vien būtu, ko ēst...

20180404190813-63887.jpg