Krūšu veselība un skaistums: kas jāzina jaunajām māmiņām pēc bērnu piedzimšanas

21. Oct 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veselības centrs 4 (VC4) ir viens no aktīvākajiem krūšu profilaktisko pārbaužu veicinātājiem. Un Veselības centra 4 speciālisti šajā dienā savus darba kabinetus ir nomainījusi pret Māmiņu kluba studiju – jo viņi zina, ka Māmiņu kluba mammas, labprāt, uzzinātu visu par un ap krūšu veselību un skaistumu.  Tiešraidē piedalīsies Ginekoloģe Ieva Briedīte, ķirurgs mamologs Mihails Timofejevs, plastikas ķirurģe Nonna Tomiševa.

20171024103134-57676.jpg

VA BRIEDĪTE, sertificēta ginekoloģe, dzemdību speciāliste

Ārste, kura bezgalīgi mīl savu darbu. Vienmēr apgūst ko jaunu, lai savām klientēm arvien piedāvātu inovatīvas iespējas ginekoloģiskās un seksuālās veselības, kā arī intīmā komforta uzlabošanā. Līdzās ierastajām metodēm ginekoloģijā un grūtniecības aprūpē, pielieto jaunas, mazāk zināmas - medicīnisko teipošanu ginekoloģijā un dzemdniecībā, lāzerterapiju FemiLift, injekcijas estētiskajā ginekoloģijā u.c. Ārste regulāri papildina zināšanas kursos un konferencēs Latvijā un ārvalstīs, piedalījusies profesionālās apmācības programmās klīnikās Apvienotajā Karalistē, Vācijā, Spānijā, Beļģijā, ir Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas un Latvijas Ārstu biedrības biedre. Veic aktīvu zinātnisko darbību sievietes seksuālās veselības izpētē, ir regulāras publikācijas vietējos un starptautiskos kongresos, zinātniskajos izdevumos. Ir Rīgas Dzemdību nama un VC4 grupas uzņēmuma Capital Clinic Riga ginekoloģe, dzemdību speciāliste, Rīgas Stradiņa universitātes Dzemdniecības un ginekoloģijas katedras pasniedzēja.

Veic sieviešu slimību diagnostiku, ārstēšanu un profilaksi, ultrasonoskopiskos izmeklējumus, grūtnieču aprūpi, grūtnieču pirmsdzemdību sagatavošanu, profilaktiskās apskates un skrīninga izmeklējumus, konsultācijas neauglības gadījumos, menopauzālu traucējumu ārstēšanu, sniedz konsultācijas gadījumos, kad nepieciešamas ķirurģiskas operācijas. Veic medicīnisko teipošanu ginekoloģijā un dzemdniecībā, lāzerterapiju urīna nesaturēšanas novēršanai, maksts kanāla tvirtuma atjaunošanai, menopauzes simptomu novēršanai u.c., kā arī ginekoloģiskās injekcijas.

Ārste lielu vērību velta izsmeļošai veselības stāvokļa izskaidrošanai un klientu individuālo uzskatu un vēlmju uzklausīšanai, lai kopīgi izvēlētos katrai piemērotākos risinājumus.

20171024103159-38827.jpg 

MIHAILS TIMOFEJEVS, ķirurgs, mammologs

Ārsts ar iejūtīgu sirdi un brīnišķīgu izpratni par sievietes veselības būtisko sastāvdaļu - krūšu veselību. Vairāk nekā 10 gadus specializējies ķirurģijas apakšnozarē - mammoloģijā. Papildina zināšanas un seko līdzi inovācijām šajā nozarē - regulāri apmeklē praktiskos kursus un zinātniskās konferences Eiropā un ASV. Ir Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centra un VC4 grupas uzņēmuma Capital Clinic Riga ķirurgs, mammologs.

Konsultē un ārstē piena dziedzeru labdabīgu un ļaundabīgu slimību gadījumos. Konsultē krūts barošanas problēmu gadījumos. Veic krūts ķirurģiskas operācijas. Konsultē par ilgstošas venozās pieejas nodrošināšanas nepieciešamību (PORT sistēmu implantācija).

20171024103211-22522.jpg 

NONNA TOMIŠEVA, plastikas ķirurģe, mikroķirurģe, rokas ķirurģe.

Ārste ar sirdi un dvēseli mīl savu darbu un sievietes. Viņa saka: “Man ir īpašs prieks par dāmām, kuras savu krūšu formu vēlas uzlabot, pārkāpjot 40 gadu slieksni. Ja bērni ir paaugušies, sievietei jāsāk dzīvot sev pašai. Šajā ziņā sabiedrība ir kļuvusi brīvāka. Ja agrāk sieviete pēc 40 sāka domāt par pensiju, tad šobrīd viņa vēlas būt jauna, skaista un priecāties par dzīvi.” Bez krūšu korekcijas un palielināšanas, krūšu samazināšanas un pacelšanas operācijām, ārste, pielietojot rekonstruktīvo mikroķirurģiju, veic krūts atjaunošanu pēc onkoloģiskas operācijas. Specializējusies arī dažādu citu plastisko operāciju (augšdelma ādas nostiepšana, augšējo un apakšējo plakstiņu korekcija, ausu gliemežnīcu korekcija, deguna plastika, deguna rekonstrukcija, mazo kaunuma lūpu korekcija, pieres ādas nostiepšana, uzacu loku pacelšana, sejas kontūru korekcija, sejas un ķermeņa korekcija ar tauku injekcijām, tauku atsūkšana un vēdera ādas nostiepšana) veikšanā.  Strādājot RAKUS Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļā veiksmīgi sevi pierādījusi  kā rokas ķirurģe, veicot gan akūtas, gan plānveida rokas operācijas, tai skaitā rekonstruktīvās operācijas. Ārste savas profesionālās zināšanas apguvusi un papildinājusi arī ārvalstu klīnikās.

Noderīgi: www.vc4.lv