Šobrīd ir zaļumu sezona. Gribas ko svaigu ,veselīgu un citādu.TAd nu man mājās tapa spinātu zupa. Ar pamatrecepti no grāmatas,bet izpildījums pēc manas gaumes.
200g spināti
500 g dārzeņu buljons
100g maltu mandeļu
100g saldais krējums
50 g rīvēts siers (es rīvēju parasto,bet var ņemt arī parmezāna)
Ar šo visu pietiek četrām nelielām porcijām.
Tad nu sākam gatavot. Katliņā ielej buljonu un spinātus. Vāra 5 minūtes.
Buljonu ,atzīšos, pati netaisīju,bet pirku tādā trauciņā gatavu.
Tikmēr sagatavoju mandeles.
Liekam katlā klāt mandeles un vāram vēl 2 minūtes.
Šis mainījums neizskatās acij tīkams,tāpēc nevienam īpašu nerādīju,lai nebojājas apetīte :)Nedaudz padzesējam . Tad šo visu blenderējam. Blenderēju ar rokas blenderi un ļoti labi izdevās.
Tad katliņu liekam uz uguns ,pievienojam saldo krējumu un uzsildam,bet ne uzvāram. (man ir tāda laba ierīce,termometrs,tad nu uzkarsēju līdz 85 grādiem un ņēmu nost,bet var arī ar pirkstu pārbaudīt ,ja ieliekot ir ļoit karsts,ņemam nost)
Gatava zupiņa jau pēc 15 minūtēm. Lejam šķīvjos, rotājam ar spinātu lapām un sieru. Es pagatavoju arī grauzdiņus klāt, tā šķita gardāk,bet tas katra paša ziņā.Labu apetīti!
Man garšoja, vīrs ari brīnumainā kārtā ēda,un kaimiņus ar pabaroju !