Vasarīgā zaļā zupa.

Vasarīgā zaļā zupa.

12. May 2016, 08:29 mamma27 mamma27

Šobrīd ir zaļumu sezona. Gribas ko svaigu ,veselīgu un citādu.TAd nu man mājās tapa spinātu zupa. Ar pamatrecepti no grāmatas,bet izpildījums pēc manas gaumes.


200g spināti

500 g dārzeņu buljons

100g maltu mandeļu

100g saldais krējums

50 g rīvēts siers (es rīvēju parasto,bet var ņemt arī parmezāna)

Ar šo visu pietiek četrām nelielām porcijām.

Tad nu sākam gatavot. Katliņā ielej buljonu un spinātus. Vāra 5 minūtes.

20160512082112-88264.jpg

Buljonu ,atzīšos, pati netaisīju,bet pirku tādā trauciņā gatavu. 

20160512082152-97180.jpg

Tikmēr sagatavoju mandeles.

20160512082305-14244.jpg

20160512082322-25774.jpg

Liekam katlā klāt mandeles un vāram vēl 2 minūtes.

20160512082356-31085.jpg

20160512082414-92433.jpg

Šis mainījums neizskatās acij tīkams,tāpēc nevienam īpašu nerādīju,lai nebojājas apetīte :)Nedaudz padzesējam . Tad šo visu blenderējam. Blenderēju ar rokas blenderi un ļoti labi izdevās.

20160512082520-82923.jpg

Tad katliņu liekam uz uguns ,pievienojam saldo krējumu un uzsildam,bet ne uzvāram. (man ir tāda laba ierīce,termometrs,tad nu uzkarsēju līdz 85 grādiem un ņēmu nost,bet var arī ar pirkstu pārbaudīt ,ja ieliekot ir ļoit karsts,ņemam nost)

20160512082706-12094.jpg

20160512082721-80994.jpg

Gatava zupiņa jau pēc 15 minūtēm. Lejam šķīvjos, rotājam ar spinātu lapām un sieru.  Es pagatavoju arī grauzdiņus klāt, tā šķita gardāk,bet tas katra paša ziņā.Labu apetīti! 

20160512082913-54001.jpg

Man garšoja, vīrs ari brīnumainā kārtā ēda,un kaimiņus ar pabaroju !  

20160512082935-65755.jpg