Vasaras vakars pie jūras Saulkrastos

Vasaras vakars pie jūras Saulkrastos

21. Jun 2016, 19:19 lauvinja lauvinja

Vasara tā vien vilina vismaz vakaros izlīst no mājas un baudīt dabu. Tā kādu dienu pēc darba devāmies uz Saulkrastiem, balto kāpu un Pēterupi apraudzīt. Vieta pati par sevi ir skaista un, kas nav mazsvarīgi, labiekārtota. Ir gan kāpnes, gan soliņi, gan koka dēlīšiem izliktas taciņas. Skats, kas paveras no kāpas uz jūru, ir fantastisks, it īpaši vakarā, kad rietošā saule jūrā spoguļojas.

Romantiķiem un mīlētājiem ir iespēja izbaudīt saulrieta taku 4 km garumā!

Nevienam nav noslēpums, ka jūras ūdens siltums lielā mērā ir atkarīgs ne tik daudz no ārā temperatūras, kā no valdošā vēja virziena. Ja vējš pūs uz krastu – jūrā ūdens būs siltāks, nekā tad, ja pūš saulē sasilušo ūdeni prom no krasta. Jo lielāks vējš, jo ūdens vairāk sajaucies, jo mazāk vējains, ūdens būs izteikti slāņaināks – augšpusē siltāks, apakšpusē vēsāks. Šis bija viens no argumentiem, kāpēc doties tieši uz Vidzemes pusi.

Otrs arguments par labu šai izvēlei, Kurzemes pusē saule lec no jūras, bet Vidzemes pusē, tā riet jūrā. Tiesa, pašu saulrietu šoreiz nesagaidījām, jo puikām vēl šī nedēļa darbība līdz brīvdienām un no rīta agri jāceļas.

Diemžēl stāvlaukums pie Baltās kāpas un saulrieta takas ir par maksu – 1,40 eiro stundā. Minimālā maksa 1,40 eiro. Svarīgi – automāts pieņem tikai monētas (ne banku kartes)! Ir vērts uzmest skatu vai galvenās ielas otrā pusē tomēr nav iespējams auto noparkot ielas malā bez maksas.

Jauku atpūtu!