Vasaras blogere CETURTDIENĀS: Vajag atbrīvot vietu vasarai

Vasaras blogere CETURTDIENĀS: Vajag atbrīvot vietu vasarai

11. Jun 2015, 07:15 Banija Banija

Vasara šogad nāk lēnāk, taču, ja pacietība vairs nevar sagaidīt siltās dienas, laiks palīdzēt tām atnākt.

Darba dienu ritumā dažkārt domāju, ka tik ļoti kārojas kādu brīvdienu, kad varētu pabūt ar sevi, paveikt vēl neuzspētos darbus kāzām, tādēļ nolēmu šodienu paņemt brīvu. Lai arī esmu pamodusies tikpat agri kā parasti, abi mani vīrieši ir pavadīti savās gaitās, jūtos lieliski, jo ir brīvdiena. Prātā jau vairākas dienas iepriekš esmu izprātojusi šodienas plāniņu, kur viens no uzdevumiem ir atbrīvot skapi no nevajadzīgām lietām.

Kādu dienu pieķēru sevi, ka skapī glabāju vairākus gadus senas somas, kurām ir nodiluši stūri, saplīsušas aizdares vai vēl kāda cita vaina. Tomēr uzticīgi tās glabāju ar domu „ja nu noder”, „es noteikti šo somu varēšu vēl izmantot, kad citas būs vēl sliktākā stāvoklī” utt., utjp. Ieskaidroju sev, ka pietiek sevi muļķot un laiks atbrīvot vietu vasarai – lietām, kas man patīk, lietām, kuras lietošu ikdienā. Tādēļ šorīt esmu ķērusies pie sava skapja pārkrāmēšanas – ardievu, manas vecās somas, ardievu, vecie krekliņi, kuri savu krāsu mazgāšanas dēļ zaudējuši par vairākiem toņiem, ardievu, vecās šalles, kuras sastāv tikai un vienīgi no sintētikas! Jāteic, ka katru reizi, kad esmu sakārtojusi savu skapi, jūtos kā padarījusi labu darbiņu. Arī šodien.

Ko vēl es sagaidu no savas brīvdienas? Mazu atelpu un enerģijas lādiņu, kas palīdzēs izturēt līdz ilgi gaidītajam atvaļinājumam jūlijā, savādāk pēdējā laikā sāku atgādināt balonu, kas pamazām sāk izlaist gaisu un manās acīs vairs neredzēt tik ierasto entuziasmu, dzīvesprieku un „es varu, es varu”!

Tādēļ pirms ilgi gaidītās vasaras esmu nolēmusi sev iedot mazu pīppauzi un atbrīvot skapī vietu vasarai. Dod vietu vasarai arī Tu!