Vāru vāru putriņu... ar multivārāmo katliņu!

Vāru vāru putriņu... ar multivārāmo katliņu!

13. Apr 2014, 13:43 čabule čabule

Pirmo reizi par šādu brīnumierīci uzzināju no reklāmām televīzijā. Mana pirmā doma- kārtējais „izcilais” top-shop brīnums, no kura nav nekādas jēgas.. Līdzīgi kā eggies- vāram olas bez čaumalām! Vienkārši super! Atvieglo dzīvi- nav jātīra vairs olas un bērniem garšo labāk- smiekli nāk :D .. Reiz pat redzēju eggies darbībā un domāju- Kāpēc? Kāpēc kāds vispār tādus pērk? Tas, kas der visam, neder nekam! Un tāpat domāju arī par multivārāmo katlu. Bet, laikam esmu maldījusies, noskatoties Māmiņu Kluba konferenci, kurā Signe Meirāne gatavoja multivārāmajā katlā, man radās vēlme šādu katlu iegādāties. Jā, tas arī nebija nekāds Top-shop brīnumiņš ar apšaubāmu kvalitāti, tā bija pazīstamas firmas Stollar ierīce, kas tiešām atvieglotu manu ikdienu.

20140413134202-38823.jpg

Pēc Māmiņu Kluba konferences pameklēju informāciju par multivārāmajiem katliem internetā. Pēc ievāktās informācijas sapratu, ka man šāda ierīce ir vajadzīga. Stollar mājaslapā ir atrodama arī lieliska grāmata ar Signes Meirānes 10 receptēm , kas viegli un ātri uztaisāmas multivārāmajā katlā. Te būs atdrese: http://www.stollar.eu/downloads/booklet_BMC600_lv.pdf

20140413134227-49594.jpg

Ko es domāju par multivārāmo katlu? Tā ir revolucionāra ierīce katrai virtuvei- jaunākās sadzīves tehnikas izstrādes, kas apvienotas ar veselīgas pārtikas ideju. Jā, par veselību ir jādomā, īpaši tagad. Man ir 6 mēnešus veca meitiņa, viņai ir vajadzīgi veselīgi un labi kopti vecāki, kas rādīs mazulei labu piemēru- kā pareizi ēst un kā pareizi gatavot ēdienu, lai tas būtu sabalansēts un nezaudētu tik vērtīgās uzturvielas.

Kāpeč es šādu katlu vēlētos? Man ir pavisam maza virtuvīte un katls spēj aizvietot gan cepeškrāsni, gan plīti, vajadzīgs vēl tikai viens plīts riņķis, ja nu kas- lai ir kur olas izvārīt :). Ļoti pozitīvi ir tas, ka Stollar katlam ir trauks ar keramisko pārklājumu, tas nozīmē, ka taukvielas ir jālieto maz, vai nemaz. Keramiskie pārklājumi ir arī ļoti izturīgi un viegli kopjami. Uzticību šī katla kvalitātei rada arī tas, ka multivārāmajam katlam ir dota 3 gadu garantija. Esmu diezgan slinka pavārīte un bieži gatavoju ēdienu cepeškrāsnī- sagriežu visu, ielieku un- kad mīksts, tad gatavs. Multivārāmais katls šajā ziņā ir vēl izdevīgāks- saliekam visu iekšā, ieslēdzam un kad gatavs- izslēdzas pats! Tas radītu drošības sajūtu- ja nu gadījumā aizmirstu, ka kaut kas gatavojas, nekas nepiedegtu, bet ēdiens saglabātos silts un garšīgs :). Par ēdiena uzglabāšanu siltu- noderīgi. Es negatavoju ēdienu regulāri, vismaz sev un vīram- taisu vienu ēdienreizi dienā- vakariņas. Vakariņas gatavoju dienas garumā, jo laiks jāvelta arī savai meitiņai, bet uz virtuvi līdzi viņu vēl nevaru vest, tad nu gatavoju brīžos, kad viņa guļ. Es, parasti, paēdu, kad ēdiens ir gatavs, bet vīrs atnāk mājās pašā vakarā un ēdiens atkal ir jāsilda. Sildīts ēdiens vairs nav tik garšīgs- vīrs būtu priecīgs, atnākot mājās dabūt siltu un garšīgu ēdienu- bez nekādas gaidīšanas. Tāda paša iemesla pēc vilinoša ir arī „atliktā starta” funkcija- zinu, kad ēdienam jābūt gatavam- dienas laikā saliktu visu katliņā iekšā un- vakarā tas būtu gatavs. Ir sācies arī mazās meitiņas piebarojums- no rīta ir tāds slinkums vārīt putriņas, bet ja visu sagatavotu vakarā un no rīta tā būtu gatava un silta, vienalga cikos mēs pieceļamies- tas atvieglotu manu dzīvi. Arī biezenīšus vārīt šādā katla varētu būt ļoti ērti- saliekam visu, ieslēdzam un neuztraucamies par to, kā dabūt piedegušos dārzenīšus ārā no katliņa (ja nu gadās, ka piedeg). Varbūt beidzot iemācīšos gatavot arī zupas? Parasti tās vārot, man pašai nemaz negaršo. Zupas taču nevar sabojāt? Jā, bet es varu! Gribētu izmēģināt zupiņu uzvārīt multivārāmajā katlā- šobrīd tieši iedomājos- šķelto zirņu zupiņa, ņammm...  Šī ierīce varētu būt arī ērta ceļojumos. Mūsdienās ir izdomāti dažādi pārveidotāji- pieslēdzam pie mašīnas „piepīpētāja” un gatavojam. Drīz vasara- gribēsies izbraukt zaļumos, bet tajā pašā laikā- gribas ēst veselīgi un arī savam bērnam piedāvāt to labāko.

Mans rezumē (un tā nav nekāda reklāma)- Apnicis manevrēt ar katliem un pannām? Stollar multivārāmais katls- tieši tas, kas Tev vajadzīgs! Es tādu nopirkšu- un Tu?

P.S. Bildes no:

http://www.top-shop.lv/virtuvei/eggies_komplekts.html?csu=kitchen&cix=1539731&med=osm&orig=NA&vir=no&srcint=lv_topical_kitchen_osm_sa&refint=NA_osm Un http://www.stollar.eu/bmc600

Gribētu multivāres katlu? Pastāsti, kāpēc! Iespējams, tieši tu laimēsi jaunu tējkannu!

20140407142903-60605.jpg