Vakcinēšanās pret Covid-19 zīdīšanas laikā (mana pieredze)

Vakcinēšanās pret Covid-19 zīdīšanas laikā (mana pieredze)

28. Apr 2021, 10:40 Klintasmamma Klintasmamma

Ir pagājušas 5 dienas, kopš saņēmu savu 1.vakcīnu pret Covid-19 (Modernu), jūtos lieliski un esmu ceļā uz to, lai beidzot droši satiktu savus mīļos un ļoti sen klātienē neredzētos ģimenes locekļus un draugus. Uzzinot, ka jau no 4.maija vakcinēties varēs ikviens, kas to vēlas, vēlējos dalīties savā pieredzē un zināšanās, jo interneta vietnēs itin bieži daudzi koncentrējas tikai uz sliktajiem piemēriem, aizēnojot daudz lielākā skaitā esošos veiksmīgos.

Par mani: 30+, sieviete, Covid nav pārslimots, vēl aizvien baroju savu mazāko meitiņu ar pienu, esmu PAR vakcīnām gan sev, gan bērniem.


Vakcinēšanās norise: atzīšos, ka vakcinēties izdevās tikai ar 2.reizi, jo sākumā, kad to vēlējos darīt, man vakcinēšanās vienā no lielajiem vakcinēšanās centriem tika atteikta līdz brīdim, kad bērniņš tiks atradināts no mana piena. Biju sabēdājusies, jo vakcinēties vēlējos noteikti, bet bērniņam strauji pateikt "nē" arī nevēlējos. Konsultējoties ar ārstiem, daudz lasot un pētot, sapratu, ka drīkstu vakcinēties, nemaz nepārtraucot zīdīšanu. Vēl jo vairāk, izvērtējot visus riskus un ieguvumus, tas nav aizliegts arī grūtniecēm (daudz var lasīt angļu valodā, kritiski izvērtējot avotus, bet ir arīi latviešu valodā izveidots informatīvais materiāls "Rekomendācijas vakcinācijai pret Covid-19 grūtniecēm un mātēm zīdītajām", ko sagatavojusi Latvijas Ginekologu un Dzemdību speciālistu asociācija). Sazinājos arī ar savu ģimenes ārsti, kas atzina, ka pati par šo ir daudz lasījusi un pētījusi, tāpēc viņai nav iebildumu pret to, ka baroju, taču viņai kavējās vakcīnu piegāde, tāpēc vienīgais, ko varēju darīt, bija pacietīgi gaidīt un lasīt. Mana pārliecība par to, ka vakcinācija ir droša gan man, gan manai meitiņai nebija zudusi un tāpēc dienā, kad es beidzot varēju doties vakcinēties, biju patīkami uztraukusies. Pirms vakcinēšanās ir jāaizpilda anketa (identiskatai, ko izsniedza vakcinācijas centros, atradu arī attēlu, lai varat to apskatīties, ja vēlaties šajā rakstā), jāpārrunā viss ar ģimenes ārstu. Tiek nomērīta temperatūra, asinsspiediens un var doties vakcinēties. Ņemot vērā, ka man pēc gandrīz visām vakcīnām dažas dienas sāp dūriena vieta, zināju, ka dūrienu vēlēšos kreisas rokas plecā, lai tas mazāk ietekmē ikdienu. Saņēmu vakcīnu un 15 minūtes pagaidīju, lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā. Tas arī viss! Saņēmu arī informatīvo lapiņu, kur norādīts gan šīs, gan nākošās vakcīnas saņemšanas reize, informācija par vakcīnu u.c.svarīga informācija. 

Pašsajūta: plecs sāka sāpēt uzreiz un sāpes turpinājās 2 dienas, bet man tā ir bieži, temperatūra nepaaugstinājās. 3h pēc vakcīnas nedaudz reiba un sāpēja galva, bet nezinu, vai jāvaino vakcīna, jo strauji mainījās laiks, kas arī itin bieži šādas sāpes ir provocējis. Meitiņas, kuru baroju ar krūts pienu, veselība vai noskaņojums nekādā veidā nemainījās.

Viedoklis pēc vakcinēšanās:man ir prieks, ka esmu to izdarījusi, noteikti savu izvēli nenožēloju. Sazvērestības teoriju piekritējiem vēlos novēlēt jaukas brīvdienas un jauku laiku, lai nav jānīkst pie datora!

Labie piemēri (visi saņēmuši 1.devu): Vīrs 40+ vakcinējās ar Astrazeneca vakcīnu, galva sāpēja 3 dienas, temperatūra 37,5 bija tikai pirmajā vakarā pēc vakcinēšanās. Mamma 50+ ar vīru 50+ vakcinējās ar Modernu, abiem tikai dažas dienas saglabājās sāpes plecā. Vīra vecākiem 70+ Astrazeneca vakcīna un vienam vispār nekādu sūdzību, otram 2 dienas sāpēja galva, tāpēc itin visi ir priecīgi par šo izvēli un apzinās, ka Covid pārslimošana, iespējams, būtu daudz nepatīkamāka par vakcinēšanos.

 

Attēls no pixabay.com

 

gucci123 gucci123 28. Apr 2021, 14:10

Es arī esmu vakcinējusies un turpinu barot bērnu. Atta centrā viena vrca un manāmi birokrātiski noskaņota dakteriene arī centās man ieskaidrot, ka vakcīna ir inde un nedrīkst barot turpināt. Pasūtīju viņu dillēs. Uzskatu, ka šādi mediķi nedrīkst strādāt, kas paši netic vakcīnai, bet dara to naudas dēļ.