Vakariņās spageti ķirbis

Vakariņās spageti ķirbis

01. Feb 2018, 11:06 Banija Banija

Ķirbis vai kabacis? Ķirbis. Spageti ķirbis! Pirmo reizi manās rokās tas nonāca aizpagājušajā rudenī. Tad bailīgi izmēģināju, bet turpmāko laiku atturējos, jo pirmais izmēģinājums nebija veiksmīgākais – trekns, taukains ēdiens. Bet vaina bija nevis ķirbī, bet gan manā receptes interpretācijā.

20180201105848-77997.jpg

Taču pagājušajā rudenī tie manās mājās ienāca atkal. Un daudz. Šoreiz izmēģināju citu recepti, un nu tā kļuvusi par vienu no manām mīļākajām, kuru gatavot vakariņām, kad gribas kaut ko vienkāršu, bet arī ne gluži kartupeļus ar mērci.

Lūdzu, iepazīstieties, spageti ķirbis ar malto gaļu!

Pagatavošanai vajadzēs: spageti ķirbi, nedaudz olīveļļas, sāli, piparus, sīpolu, 500g maltas gaļas, mocarellas sieru, lociņus dekorēšanai.

Ķirbi pārgriež uz pusēm, izplēš sēkliņas, un iekšpusi nedaudz apsmērē ar eļļu, apkaisa ar sāli un pipariem. Liek krāsnī 180 grādos cepies uz aptuveni 30 minūtēm.

Tikmēr uz pannas apcep sīpolus, malto gaļu, pēc garšas pievieno garšvielas (ja vēlas, var pievienot arī ķirštomātiņus).

20180201105927-92526.jpg

Kad ķirbis, grebjot ar dakšiņu, sadalās gluži kā spageti makaroni, to ņem ārā no krāsns un mīkstumu sadala makaronos.

20180201110013-20401.jpg

20180201110031-17984.jpg

20180201110047-74824.jpg

Ķirbja makaronus sajauc ar malto gaļu un iepilda ķirbju pusītēs. Rotā ar siera bumbiņām.

20180201110102-28938.jpg

Liek uz mirkli krāsnī un cep, kamēr siers izkusis.

Pasniedz ar pārkaisītiem lociņiem vai citiem zaļumiem.

20180201110124-60205.jpg