Vairāk jūtos nogurusi no ikdienas nebeidzamā riteņa

29. Sep 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

FOTO: ilustratīvs

Labdien!

Māja vienmēr tīra, grīdas izslaucītas un izmazgātas, gultas saklātas, drēbes izmazgātas, salocītas, ēst pagatavots, trauki nomazgāti.......pazīstams teksts, bet vai to vienmēr vajag??!?!! Jautājums jau ir par to, kā cilvēks jūtas pats savās mājās, kas viņam ir pieņemams, kas nē. Nu nevaru es, ja mājās ir nenomazgāti trauki pilna izlietne, ja mazajam dēlēnam traucē putekļu kārta uz grīdas.....ja gulta savandīta, netīro drēbju kalni sakrājušies.....katrai lietai ir jābūt savā vietā - traukiem tīriem, drēbēm skapī..... pati jūtos ne savā ādā - neērti, traucēti, it kā nav ko elpot......

Vairāk jūtos nogurusi no tā ikdienas nebeidzamā riteņa.....celšanās, mazgāšanās, ģērbšanās, Rainera dārziņš, darbs, došanās pēc dēla, vakariņas, mājas solis, drēbes, dēla izklaidēšana, jo viņš ir vienīgais bērns ģimenē (nav jau tā, ka pats savā nodabā nespēlētos, bet prasa savu uzmanību), ik vakara mazgāšanās, ģērbšanās.....iemigšana. Man sev nepaliek neviens mirklītis laika, vai arī, ja tas atrodas, tad labāk izvēlos sacelt kājas griestos un atvilkt elpu neko nedarot!

Var jau teikt, ka tev ģimenē ir tikai viens bērns, ko gan tu čīksti....ja tev būtu trīs vai četri, ko gan tad tu teiktu?!!! Ziniet, un tāpēc man ir tikai viens bērns, jo nav jau liela māksla tikt pie trim vai četriem un pēc tam uzgrūst vecvecākiem, tantēm un onkuļiem, sūdzēties visiem apkārt, cik ir grūti, smagi utt....

Ir lietas, kas man ir apnikušas, bet neko jau darīt nevar - ēst ir jāgatavo, Rainers uz dārziņu ir jāved, māja jāuzkopj, trauki jāmazgā, drēbes tāpat.....It sevišķi tagad, kad viss mājās ir jauns, gribas, lai viss tāds arī paliek....tāpēc tīrīšu un pucēšu līdz spēku izsīkumiem, lai tikai ilgāk saglabājas kā jauns. Es neesmu no sūdzembībelēm, nekad neteikšu, ka man ir grūti vai ir kaut kas tāds ar ko netieku galā....mēs katrs esam paši atbildīgi par savu dzīvi, kādu to veidojam, tādu dzīvojam! 

Ar rudenīgiem sveicieniem,

Ilvija.

Sūti savu stāstu uz realamamma@maminuklubs.lv!

Stāsti būs kā iedrošinājums katrai mammai par to,ka ir normāli būt nogurušam. Ir normāli atzīt, ka kaut ko nespējam. Ir normāli būt normālai, nevis perfektai mammai!

Reizi mēnesī kādai stāsta autorei dāvinimāsim pārsteiguma balvu!

Skaties jau svētdien TV3 plkst.8:50 Māmiņu Klubā pirmo sēriju seriālā REĀLAS MAMMAS! Parunāsim par nogurumu!

20160927095923-31679.jpg