Vai zini kur dzīvo Laimes Lācis?

Vai zini kur dzīvo Laimes Lācis?

25. Jul 2020, 23:55 lauvinja lauvinja

Mēs visi esam savā laikā lasījuši A.Upīša Sūnu ciema zēnus vai vismaz redzējuši multfilmu. Mēs šogad satikām Laimes lāci un citus šīs stāsta varoņus pastaigu takā!

Pēc stāsta motīviem pie Kalnmuižas ezera Skrīveru pievārtē ir izveidota 800 m gara taka, kura nupat kā ir papildināta ar astoņām jaunām koka skulptūrām, kurās atveidoti stāsta galvenie varoņi. Buķis un Buķiene, Laimes Lācis, Ješka, Ciepsliņa, Tauķiene, Čigāniete, Mežsargs un pārējie Sūnu ciema iemītnieki jūs jau gaida pie Kalnmuižas ezera! Pēc pastaigas ir iespēja pasēdēt, atpūsties, ieturēt pusdienas lapenē, no kuras paveras burvīgs skats uz Apaļo ezeru.

Pie reizes var aptiet apkārt nelielajam Apaļajam ezeram. Ezeru un taku apsaimnieko Latvijas valsts meži. Ezeru veidoja Skrīveru muižas pils īpašnieks un dendrologs Maksis fon Siverss. Uz saliņām var nokļūt pa  2 tiltiņiem, kuri krēslas stundās izgaismojas tāpat kā tālākā saliņa. Ezerā aug baltās ūdensrozes, kuras bagātīgi sazied vasarā.

Apmeklējums bez maksas. Ir piknika vieta. Īpaši patiks skolēniem, kuri kaut ko jau zina par Sūnu ciema iemītniekiem. Jārēķinās, ka taka ar figūrām ir jāiet turp un atpakaļ, kopā kāds pusotrs km pa skaistu vecu lapu koku mežu.