Vai zināji, ka dūņās slēpjas skaistuma spēks?

Vai zināji, ka dūņās slēpjas skaistuma spēks?

01. Jul 2020, 18:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kura no mums gan nevēlas atklāt maģisko skaistuma formulu? Izrādās, tā bijusi zināma jau mūsu vecmāmiņām un vecvecmāmiņām, kuras zināja, ka skaistuma noslēpums slēpjas dabas spēkā - dūņās.

Patiesi, dūņas jau kopš 19.gadsimta Latvijā tiek izmantotas ne tikai medicīnā, bet arī skaistumkopšanā, palīdzot gan risināt dažādas veselības problēmas, gan rūpēties par savu skaistumu. 

Saldūdens zaļās dūņas, kuras kosmētikas ražošanā izmanto Latvijas uzņēmums Marence, ir bagātas ar vitamīniem, aminoskābēm un citām vērtīgām vielām, kas palīdz atveseļot ķermeni un saudzīgi kopt ādu. “Rāznas nacionālā parka teritorijā iegūtās saldūdens dūņas ir ekoloģiski tīras un veidojušās tūkstošgadēm ilgi, esot bioloģiski aktīvam un dabiskam produktam, kas ļauj tajā esošajām vērtīgajām vielām iekļūt īpaši dziļi ādā,” teic Marence pārstāvji.

Saldūdens dūņu pielietojums skaistumkopšanā ir plašs – sākot ar matu kopšanu, beidzot ar maskām kājām, tā palīdzot mazināt kāju nogurumu un tūsku.

Mazini galvasāpes ar dūņu masku!

Saldūdens dūņu matu maska palīdz atjaunot bojātus matus un padarīt tos spīdīgākus. Ja cīnies ar galvas niezi, seboreju, blaugznām vai psoriāzi, dūņu kosmētika palīdzēs mazināt galvas ādas problēmas, piedevām, maska labvēlīgi iedarbosies, palīdzot noņemt galvassāpes, nogurumu vai spriedzi.

Mitrini un pabaro sejas ādu!

Siltajā vasaras laikā par sejas ādas veselību jārūpējas īpaši, lai tā tiktu pilnvērtīgi pabarota un mitrināta. Šim nolūkam ieteicams izmantot dūņu maskas sejai, kas sejas ādu apgādās ar skābekli, attīrīs, pabaros un arī mitrinās, tā palīdzot atjaunot ādas šūnas un izlīdzināt arī sīkās krunciņas. Perfekta kombinācija skaistai un veselīgai tavas sejas ādai!

Ļauj savām rokām sajust īpašas rūpes!

Rūpes par roku ādu ikdienas steigā bieži vien tiek atstātas otrajā plānā, lai gan lieki, jo tieši rokas ir mūsu spogulis, tāpēc tām vajadzīgas īpašas rūpes. Šobrīd roku ādai nākas piedzīvot pamatīgu slodzi, jo pandēmijas laikā rokas dienas laikā tiek mazgātas neskaitāmas reizes, tiek izmantoti dezinficējoši līdzekļi, kas ādu padara jutīgāku. Lai atjaunotu roku ādas dabiskās aizsardzības spējas, kā arī mitrinātu to, ik nedēļu tām velti dūņu masku! Papildu tam, dūņu maska palīdzēs arī atveseļot bojātus, lūstošus nagus un uzlabot to stāvokli pēc sēnīšu slimībām, kā arī mazinās psoriāzes simptomus.

Mazini kāju nogurumu pēc nogurdinošas dienas!

Karstais vasaras laiks veicina biežāku kāju tūsku un arī nogurumu, tāpēc palutināšanu pelnījušas arī tavas kājas. Pirms gulētiešanas velti kājām dūņu masku, kuras labvēlīgi iedarbosies uz kāju veselību, palīdzot ne tikai mazināt nogurumu un smagumu, bet arī atjaunot pēdu ādu pēc dažādām sēnīšu saslimšanām un mazināt psoriāzes simptomus. 

WWW.MARENCE.COM