Vai varu sauļoties, ja man ir daudz dzimumzīmju?

Vai varu sauļoties, ja man ir daudz dzimumzīmju?

31. Jul 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Saules peldes mazās devās ir veselīgas arī sievietēm ar dzimumzīmēm! Ja vien apsolies rudenī doties pie dermatologa, lai pārbaudītu ādas veselību.

Konsultē dermatoloģe Linda Kapteine.

Baltajai rasei dzimumzīmes ir diezgan raksturīga pazīme. Citam tās ir vairāk, citam – mazāk. Jo vairāk dzimumzīmju, jo lielāks risks iegūt ādas audzēju. Bet ar pārmērīgi lielu sauļošanos šo risku tikai vēl vairāk palielini. It sevišķi, ja āda saulē apdeg. Pētījumi pierādījuši, ka saulē apdedzināta āda ir vēl viens papildus faktors ādas vēža veidošanai.

Ja tev ir daudz dzimumzīmju, pēc iespējas mēģini sauļoties rīta un pēcpusdienas stundās. Un noteikti izmanto sauļošanās krēmu, kura SPF skaitlis ir vismaz 15! Tomēr pirms doties saulē, rūpīgi apskati savas dzimumzīmes. Vai tās nav mainījušas savu formu un izskatu? Ja nekas aizdomīgs neatklājas, ļaujies saules peldēm.

Bet pēc vasaras, kad āda nedaudz no saules jau atpūtusies, aizej pie dermatologa uz ādas pārbaudi. Viņš ar speciāla aparāta palīdzību apskatīs katras aizdomīgās dzimumzīmes veselību, savukārt tu varēsi justies mierīgi, jo zināsi – dzimumzīmes ir veselas. Turklāt, izmantojot mūsdienu medicīnas attīstību, vari izveidot savu dzimumzīmju digitālo karti. Tā ļaus precīzi izsekot katras dzimumzīmes izmaiņām, jo redzēs pat milimetra nobīdi nākamajā pārbaudē. Atceries, ja tev ir daudz dzimumzīmes, pie dermatologa jādodas reizi gadā – vēlams katru rudeni.

Sieviešu Klubs