Vai vaksāciju var veikt arī grūtnieces? Var!

Vai vaksāciju var veikt arī grūtnieces? Var!

18. Feb 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kura sieviete gan nevēlas izskatīties un justies lieliski? Vēl jo vairāk tagad, kad saulīte lutina un ļauj mums tērpties skaistās kleitiņās ar īsām piedurknēm, savukārt pludmale tā vien sauc uz kādu veldzējošu peldi.

Tieši tagad, kad beidzot iestājusies ilgi gaidītā vasara, daudzas sievietes apsver domu par vaksāciju. Tiesa, bieži vien no tās attur citu stāsti par sāpēm procedūras laikā un citi mīti. Taču vai tas atbilst patiesībai, vai arī ir tikai un vienīgi maldīgi mīti, kas iesakņojušies sieviešu uzskatos, vaicājam Māmiņu Kluba kosmētiķei Ivetai Libertei, kura Māmiņu Kluba mājīgajās telpās aicina uz vaksācijas, uzacu krāsošanas un korekcijas, kā arī skropstu krāsošanas procedūrām.

Vai grūtniecības laikā drīkst veikt vaksāciju?

Ja māmiņa ir bijusi uz vaksācijas procedūrām arī pirms grūtniecības un topošā māmiņa pati jūtas labi un droši, vaksāciju var apmeklēt līdz pat grūtniecības beigām, un nav jāsatraucas, ka vaksācijas procedūra varētu izraisīt dzemdības.  Ļoti bieži topošās māmiņas izvēlas veikt vaksāciju tieši īsi pirms dzemdībām, lai sevi sakoptu un justos komfortabli.

Vai grūtniecības laikā vaksācija ir sāpīgāka?

Tas, vai grūtniecības laikā vaksācija šķitīs sāpīgāka, ir individuāli atkarīgs no katras sievietes. Tāpēc liela nozīme ir meistaram, kurš vaksāciju veic saudzīgi.

Cik bieži jāveic vaksācija?

Parasti matiņi ataug un atkārtota vaksācijas procedūra nepieciešama pēc mēneša, jo, lai veiktu vaksāciju, matiņiem jābūt vismaz 5mm gariem. Iveta Liberte savā praksē novērojusi interesantu sakritību – grūtniecēm matiņi ataug lēnāk, līdz ar to vaksācija nepieciešama retāk.

Cik drīz pēc dzemdībām var veikt vaksāciju?

Vaksāciju var veikt jau tiklīdz sievietei ir beigušies izdalījumi un ir sadzijuši dzemdību laikā radušies plīsumi, ja tādi ir bijuši, kas ir aptuveni 1 – 2 mēneši pēc dzemdībām. Taču ir sievietes, kuras izvēlas vaksāciju veikt jau ātrāk.

Vai matiņi pēc vaksācijas neieaug biežāk?

Tas, vai matiņi pēc vaksācijas ieaugs, ir ļoti individuāli atkarīgs no katras sievietes ādas tipa. Pēc pirmajām vaksācijas reizēm var gadīties, ka ieaug kāds matiņš un tas ir normāli. Taču, lai no tā izvairītos, meistars konsultēs par ādas kopšanu pēc vaksācijas procedūras, kas palīdzēs mazināt ieaugušu matiņu problēmas iespējamību.

Ko darīt, ja māmiņa vēlas veikt vaksāciju, bet nav kam atstāt pieskatīt bērniņu?

Uz vaksāciju Māmiņu Klubā var ņemt līdzi arī savu mazuli, arī zīdainīti, jo tas procedūrai netraucēs.

Cik ilga ir vaksācijas procedūra?

Procedūras ilgums, atkarībā no zonām, kuras vēlas atbrīvot no matiņiem, ir no 20 līdz 30 minūtēm.

Kā sevi iedrošināt pirmajai procedūrai?

Vienmēr ir vērts pamēģināt. Ja sieviete vēlas veikt bikini vaksāciju, meistare iesaka pirmajā reizē pieteikties uz bikini līnijas vaksāciju. Pirmajā vaksācijas reizē meistare vaksāciju veiks īpaši saudzīgi pa mazākiem laukumiem.

PIESAKIES VAKSĀCIJAI MĀMIŅU KLUBĀ ŠEIT --->>>