Vai tiešām vīrietim ir tik svarīgi, lai pirmais būtu tieši puika?

Vai tiešām vīrietim ir tik svarīgi, lai pirmais būtu tieši puika?

24. Aug 2017, 11:35 muzikantu_mamma muzikantu_mamma

Bērniņa ienākšana ģimenē ir skaists brīdis. Bet ir sievietes, kurām tai pat laikā rodas uztraukums - ja nu pirmais bērniņš nav puika? 

Kāpēc tādi stereotipi? Vai tiešām jūsu vīrs/dzīves draugs ir licis jums saprast, ka viņš vēlas tikai un vienīgi puiku? Ar ko meitiņa ir sliktāka? Ne ar ko! Bērns ir un paliek bērns - tā ir svētība - un ir jābūt lepniem, ka jums tiek dota tāda iespēja!

Vēl pirms nebiju stāvoklī, ar vīru runājām ļoti daudz par bērniem. Arī es uzdevu šādu jautājumu - vai tu vēlies, lai pirmais piedzimst tieši dēliņš? Uz ko viņš atbildēja - nē, pats galvenais, lai bērniņš vesels! 

Ja ir svarīgi, lai turpinātos jūsu dzimtas uzvārds, kas, protams, ir svarīgi, tad jā, ģimenē vajadzētu arī dēliņu, bet nav jau teikts, ka tam ir jābūt pirmajam, ja nu vienīgi jūs neesat izlēmuši, ka tas būs jūsu vienīgais bērns. 

Esmu dēliņa mamma, bet jau tagad zinu, ka vēlos arī meitiņu. Gribās izbaudīt arī tās cakas un kleitas. Gribās izbaudīt kā ir, ja ir meitiņa. Kad dēliņš paaugsies, tad tētis varēs iemācīt svarīgas dzīves lietas, jo ko gan es - tak nemāku mašīnai riepu nomainīt, iesist pareizi naglas vai nozāģēt kokus. Zinu, ka šo procesu tēvi ļoti izbauda, ka var kādam ko iemācīt - visu pirmo reizi. Mammas saviem dēliem iemācīs gudrību. Tādēļ noteikti vēlos arī meitiņu, lai arī es varu pamācīt lietas, kuras zinu es - meiteņu lietas. Arī vīrs teica, ka viņš noteikti vēlas vēl vienu bērniņu, un būtu pateicīgs, ja ienāktu ģimenē arī meitiņa.

Manuprāt, ja vīrietis ir gana pieaudzis, tad viņš leposies, ka ir tāda iespēja būt tēvam, nevis skries pakaļ muļķīgiem stereotipiem. Ir jābūt pateicīgiem, ka ir iespēja būt par vecākiem, jo citiem šādas iespējas nav dotas, bet viņi sapņo par bērniņu, neskatoties uz viņu dzimumu.

Vēlos visvairāk dzirdēt meitiņu mammu viedokli par šo. Vai jūs izjutāt šos stereotipus, kad paziņojāt par bērniņa dzimumu? Ko par šo saka meitiņu tēti?

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 24. Aug 2017, 20:05 mamma88

Pilnībā piekrītu. Tāpat kā sievietei vismaz vienu bērniņu gribās meitu. 😀

mamma88 mamma88 24. Aug 2017, 19:51

Nav svarigi,kurs pec kartas-pirmais vai piektais, bet ka teica manejais,ka viriesi grib delu. Vismaz varetu runat par auto un citam viriesu lietam.
Ari draugam,kuram meitas,un sagaidijis delu,ir lepns. Protams tas nenozime,ka meitas mazak mil. Bet ta nu tas reiz ir.

AndaFre AndaFre 24. Aug 2017, 17:03

Mēs vēl kuru katru brīdi gaidam savu pirmdzimto - dēliņu, tad nu varu teikt, ka jā topošajam tētim bija vienalga meitene vai puika galvenais ka vesels, bet kad uzzināja ka būs puika, tad nu varēja redzēt kā topošā tēta galva pacēlās (bija dikti lepns) 😀 sākumā jau biju viņam ieskaidrojusi ka būa meita jo biju piiiiiilniiiiiiigi pārliecināta ka būs meita, bet še tev, kas tev deva 😃
Es pati vienmēr esmu gribējusi dēliņu, jo esmu viena ģimenē un visur tikai ar meitenēm, tad jau no pašas bērnības atceros ka teicu, man būs dēliņš 😀 un nav tā ka negribu meitu 😀

Brīve Brīve 24. Aug 2017, 15:37

Man vnk ļoooti bieži saka:"Nu nākamais būs puika!", ka mani šis kaitina itkā meitene būtu kas sliktāks. Es ļoti priecājos par to,kas man ir un nemaz nezinu vai vairs varēru būt normāla puišu mamma.

Brīve Brīve 24. Aug 2017, 15:32

Man ir 3meitas. Vīram tieši meitenes vairāk gribējās nekā puiku. Protams, primārais, lai vesels bērniņš mums abiem. Ja godīgi, es šad tad vairāk cerēju uz puiku,nu tā, lai nav tik cakas. Bet ir 21.gs. meitenēm arī jāprot riepu nomainīt. Man ir draudzene ar 3dēliem un viņi meitu vēlas vairāk par visu. Kad es pagalmā paskatos kā tie puikas kaujas un saukājas, es priecājos par savām cakām

Klintasmamma Klintasmamma 24. Aug 2017, 15:12

Mums ir meitiņa, vīru dzimums neuztrauca, jo tiešām galvenais bija tas, lai bērniņam viss ir labi...šoreiz, jo pirms Klintas mūsu pirmais bērniņš nomira. Šobrīd nevaru iedomāties, ka var mīlēt stiprāk nekā vīrs mīl meitu. Vai grib puiku? Neko nav teicis, bet noteikti priecātos par jebkura dzimuma bērniņu.

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 24. Aug 2017, 14:10 mamma27

Oho, ko tādu gan es dzirdu pirmo reizi. 😀
Ceru, ka mūsu sapnīts arī piepildīsies.

mamma27 mamma27 24. Aug 2017, 13:41

Mums bija pretēji.Domājām,kad būs meita,bet izrādījās puika.Vīrs pirmajā mirklī bija pat ne visai priecīgs,jo gribēja meitu,toties vecaistēvs bija sajūsmā jo pirmais mmazdēls,kurš nesīs uzvārdu. Otrā mums bija meita.Mūsu sapnis piepildījās

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 24. Aug 2017, 13:16

Mans vīrs izteica vēlmi, ka būtu forši, ja pirmais būtu dēliņš - ne tikai uzvārda nešanas dēļ, bet gan ari tapēc, lai vecākais brālītis varētu aizstāvēt māsiņu - tā ir viņa ģimenē 😀 Bet ne tā, ka neatzītu, ja pirmā būtu meitiņa - viņam arī galvenais, lai ir bērniņš, jo, neatkarīgi no dzimuma, tas tiktu mīlēts, aprūpēts un lutināts, jo ir mūsu ❤ 😀
Protams, gribētos arī to mazo caciņu mums, he he 😀