Vai skrienot apģērbam ir nozīme?

Vai skrienot apģērbam ir nozīme?

18. Apr 2017, 08:24 FejuFeja FejuFeja

Kamēr citi krāsoja un ēda olas (nu, gluži bez olām svētkos nepalikām), mēs atklājām savu skriešanas sacensību sezonu.

Savam vīram biju pieteikusi, ja pēc noskrietiem 10km pa kalniem, vēl būšu dzīva, tad 7.maija skrējiens man būs vien tāda mierīga pastaiga. Jāteic, ka biju samērā pārgalvīga, jo treniņos 10km šogad vēl nebiju skrējusi. Nē, pēc bērna piedzimšanas tik daudz vēl nebija skriets. Kur nu vēl pa mežu, kalniem. Toties es izdzīvoju un būtu varējusi skriet vēl un vēl. Tātad, mana skriešanas čakra dzemdību laikā nav aizvērusies.

Bet, runājot par skriešanu, gribas gāzt vienu stereotipu. Proti, ka skriešanai paredzētais apģērbs ir tikai lieka naudas izšķērdēšana. Nav tā. Protams, ja esi iecerējusi noskriet pāris reizes mēnesī pa diviem kilometriem, tad tas Tev nebūs aktuāli, taču, ja ar skriešanu sāc iedraudzēties nopietnāk, tad gan.

Sākotnēji skrēju ar vingrošanas apaviem, parastu kokvilnas T krekliņu un zeķēm, kuras kājas noberza jēlas jau pie pirmajiem pārdesmit metriem. Bet, iekāpjot skriešanai paredzētajā apģērbā, es sajutu īsto skriešanas fīlingu. Meitenes, skrienot ir svarīgi pat, kādas zeķes vai apakšveļa Tev mugurā! Tāpēc iesaku nenoskopoties un, ja ne nopirkt speciālās skriešanai paredzētās zeķes, tad vismaz krekliņu, krūšturi un šortus gan. Un, ja esi paredzējusi papildināt savu skriešanas apģērba garderobi, tad pēdējais laiks, jo atliks vēl laiciņš, lai pagūtu to līdz sacensībām ienēsāt. Pretējā gadījumā 7.maijā skriesi nevis ar smaidu sejā, bet gan ar sakostiem zobiem, jo jaunās štātes berzīs un radīs diskomfortu. Un beigās sanāks kā reiz man, kad skriešanas laikā biksītes noslīdēja no gurniem un turpmākos sacensību kilometrus aizvadīju uz sevi pukojoties un lūdzoties skriešanas dievu, lai tās nenoslīd tik zemu, ka pamanīs arī pārējie skrējēji.

Vaicājot, kādu apģērbu izvēlēties, es saku, ka nav jākļūst par kāda noteikta zīmola vergu. Piemēram, saģērbjoties skriešanai, man mugurā ieraudzīsiet četru ražotāju apģērbu. Jo galvenais, lai ir ērti un apģērbs netraucētu sajust skriešanas prieku.

Ķer prieku no skriešanas!

FejuFeja FejuFeja 18. Apr 2017, 14:39

Lai arī cik smieklīgi tas nebūtu, nekad man nav izdevies sev piemeklēt atbilstošus Asics apavus. Esmu mērījusi vairākus modeļus, bet nekā. Ar pirmajām Adidas arī bija traki - noberzti papēži, asiņojoši nagi, šķita - nekad vairs. Ienēsājās un tad jau tā lieta aizgāja. Tagad, nopērkot Nike, arī biu sagatavojusies uz asinīm un tulznām, bet nekā - viss veiksmīgi jau no pirmajiem metriem 😀

cecii cecii 18. Apr 2017, 13:39

Nu, ja Asics kājās, tad esi skrējēja. Bez ironijas😀) Apaviem vienmēr ir nozīme.
Manuprāt, skrienot prieka pēc nav nekādas nozīmes apģērbam. Es maratonu 42km noskrēju parastos Reserved šortos. Cita lieta, ja trenējies garus gabalus ziemas periodā, ekstrēmos laikapstākļos, tad ir gan nozīme, jo parasti lielie sporta apģērbu zīmoli iestrādā daźādus membrānaudumus un polartec materiālus.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 18. Apr 2017, 11:44

Piekritīšu par to,ka tam ir nozīme, jo kājas taču nes skrējēju! Es līdzīgi kā Tu esmu sevi nokomplektējusi vairākos zīmolos, pievēršot uzmanību dizainam un tam, cik ērti tajā jūtos!

Elionore Elionore 18. Apr 2017, 11:18

Ar to es gribēju teikt, cik ekstra mega super uzmanīgam ir jābūt, iegādājoties sev piemērotus skriešanas apavus. Jo patiešām - zīmolam nav lielas nozīmes.

Elionore Elionore 18. Apr 2017, 11:14

Piekrītu tev par apģērbu pavisam noteikti! Bet man bagāžā smieklīgi skumjš stāsts par Nike skriešanas apaviem - nopirku tās Sportland ar pārdevēja gādīgu palīdzību.. Diemžēl, skrienot savus pirmos 10km Nordea maratonā, paliku bez abu kāju īkšķu nagiem.. Tas bija briesmīgi 😥🤣 Tā arī nesapratu, kas par vainu, jo turpmāk viss ir bijis vislabākajā kārtībā, gan skrienot 21, gan 5 u.c. km ;D Bet Nike apavus vairs nevelku...