Vai iespējams profilaktiski pasargāt bērnu no utīm?

Vai iespējams profilaktiski pasargāt bērnu no utīm?

24. May 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvojas vasaras brīvlaiks un liela daļa bērnu dosies uz vasaras nometnēm  vai atpūtā uz laukiem. Jauki!

Tomēr aktualizējas viena problēma. Tās ir utis!!!

Vai ir iespējams profilaktiski pasargāt bērnu no utīm?

Kas ir galvas utis?

Galvas utis ir bālgani asinssūcēji parazīti, 2 -4 mm gari kukaiņi bez spārniem. Utīm ir sešas labi attīstītas tvērējkājas, kas spēj ļoti cieši aptvert un pieķerties matam. Šī parazīta galvenā atrašanās vieta ir cilvēka mati. Galvas utis barojas ar asinīm. Tās dzīves ilgums ir nepilns mēnesis un šajā laikā mātīte var radīt vairāk nekā 100 oliņu bāli sudrabotā krāsā, kuras dēvē arī par gnīdām. Utu mātīte oliņas ar speciālu sekrētu ļoti cieši piestiprina mata stiebram, tuvu pie galvas ādas. Oliņu attīstība ilgst aptuveni nedēļu, pēc nedēļas izšķiļas jaunās utis jeb nimfas, kas izaug vidēji 2 – 3 nedēļu laikā. Utis un gnīdas vislabāk konstatēt matos tuvu galvas ādai, vietās, kur mati visbiezākie, jo utis vairās no gaismas. Ārpus cilvēka ķermeņa uts var izdzīvot no 1 līdz pat 10 dienām. Utis nelec un nelido,tās pārvietojas rāpojot.

Pirmās pazīmes,ka ir utis

  • Sajūta,ka matos kaut kas kustas
  • Galvas ādas nieze - galvenais simptoms kā mūsu organisma atbildes reakcija uz alerģisko šķidrumu, ko uts injicē, sūcot asinis
  • Ādas ievainojumi no kasīšanas
  • Redzamas utis un gnīdas 

KĀ IZVAIRĪTIES NO GALVAS UTĪM? 

NEBAIDIES!

Galvas utis nepārnēsā slimības. Ja Tev ir utis, tad par to nav jākaunas.

KATRAM SAVS!

Atceries – nevajadzētu  mainīties ar matu ķemmēm ,kā arī dvieļiem, spilveniem, džemperiem, cepurēm, šallēm un lakatiem!

PĀRBAUDI!

Būtiski ir laiku pa laikam pārbaudīt  bērna matus un pārliecināties vai tajos nav utis. Īpaši svarīgi tas ir laika periodos (jūnijs – septembris), kad utu izplatība palielinās.

REGULĀRA PROFILAKSE

Aizsardzībai pret galvas utīm ieteicams lietot izsmidzināmo līdzekli vai veidojošo matu želeju, kuru sastāvā ir dabīgas ēteriskās eļļas.

20170517122253-51415.jpg                                                             

LICE OUT  veidojoša matu želeja aizsardzībai pret galvas utīm  75 ml                 

20170517122312-55705.jpg

LICE OUT  izsmidzināms līdzeklis aizsardzībai pret galvas utīm   100 ml                    

Inovatīvi līdzekļi , kuru sastāvs bagātināts ar dabīgām nīma, terpineola, eikalipta un baltā timiāna ēteriskajām eļļām. Produktu  sastāvā ir pantenols, kas uz matiem veido aizsargkārtiņu ar barjeras efektu,lai novērstu gnīdu piestiprināšanos pie matiem. 

Liceout želeju un izsmidzināmo līdzekli ieteicams lietot profilaktiskai visas ģimenes aizsardzībai no galvas utīm paaugstināta invāzijas riska periodos. Produkti ir piemēroti ikdienas lietošanai.

ATRADI MATOS GALVAS UTIS ?

IR PIENĀCIS LAIKS, LAI SĀKTU ATTĪRĪŠANU AR LICEOUT KOMPLEKTU!

 

LICE OUT komplekts galvas utu un gnīdu iznīcināšanai

(losjons125 ml+šampūns125ml+ ķemme)

 

Losjons galvas utu un gnīdu iznīcināšanai    20 minūtes                 

Liceout losjona  sastāvā ir izopropilmiristāta un ciklometikona maisījums, kas bagātināts ar ilang ilanga ēterisko eļļu, kokosriektu eļļu, nīma eļļu, terpineolu , baltā timiāna un eikalipta ēteriskajām eļļām. Losjons efektīvi cīnās pret galvas utīm un gnīdām, izraisot to dehidratāciju un nosmakšanu, vienlaicīgi sniedzot nomierinošu iedarbību galvas ādai.

 

Šampūns galvas utu un gnīdu iznīcināšanai    10 minūtes       

Liceout šampūna satāvā ir maigas virsmaktīvās vielas, kas satur terpineolu (iegūts no tējas koka), nīma eļļu, kā arī eikalipta un baltā timiāna ēteriskās eļļas. To mehāniskā pretutu iedarbība garantē, ka utis nespēs izstrādāt rezistenci pret līdzekli. Šampūna attīrošā un mitrinošā iedarbība padara matus mīkstus un spīdīgus.

Ķemme

Liceout ķemme ļauj atbrīvoties no iznīcinātajām utīm un gnīdām, pateicoties tās dubultajam zobiņu izvietojumam (vienā ķemmes pusē zobiņi ir izvietoti ciešāk kā otrā).

www.liceout.lv