Vācu kino kluba ietvaros Splendid Palace šomēnes filma „Rietumu vējš”

Vācu kino kluba ietvaros Splendid Palace šomēnes filma „Rietumu vējš”

25. May 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

30.maijā pl.19.00 uz kinoteātri Splendid Palace (Elizabetes ielā 61) aicināti visi vācu kino cienītāji, jo Vācu kino kluba ietvaros tiks demonstrēta Roberta Tālheima filma „Rietumu vējš”.

Ir 1988. gada vasara. Dvīnes Iza un Dorīna kā daudzsološas jaunās VDR sportistes drīkst doties uz treniņnometni pie Balatona ezera Ungārijā. Tur abas iepazīstas ar Arni un Niko no Hamburgas. Kas sākās kā brīvdienu flirts, Dorīnai un Arnem pāraug nopietnā mīlestībā, kuras dēļ meitene no Saksijas provinces riskē ar visu – bēg uz Rietumiem. Neskatoties uz politiskajām aizkulisēm, viegli un gaiši parādīts pusaudžu mīlas stāsts, kura atainojumā lietā likts arī šodien zināmais – pēc gada krita Berlīnes mūris un līdz ar to beidza pastāvēt noziegums „bēgšanas no Vācijas Demokrātiskās Republikas“.

„Rietumu vējš” uzņemta 2011.gadā. Galvenajās lomās Frīderīke Behta, Luīze Heiere, Francs Dinda, Folkers Bruhs, Hanss Ūve Bauers u.c. Filma tiks demonstrēta vācu valodā, ar subtitriem angļu valodā un sinhronu tulkojumu latviešu valodā.

Vācu kino kluba seansi, lai iepazīstinātu skatītājus ar vācu kino klasiku, jaunumiem un aktualitātēm, kā arī dotu iespēju tiem, kuri vēlas apgūt vācu valodu, klausīties dzīvu vācu valodu no ekrāna, kinoteātrī Splendid Palace notiek jau kopš 2001.gada. Šajā laikā projekta ietvaros demonstrētas jau vairāk nekā 400 vācu filmas.

Splendid Palace ir vecākais joprojām darbojošais kinoteātris Baltijas valstīs. Neskatoties uz tehnoloģiju attīstību un vairākkārt mainīto nosaukumu, 1923.gadā celtā kino ēka arī līdz mūsdienām spējusi saglabāt savu tā laika vēsturisko izskatu un šarmu. Splendid Palace programmā ir gan kvalitatīvs autorkino, Latvijas nacionālais kino, gan arī art house filmas no Eiropas un citiem pasaules reģioniem, kas guvušas atzinību dažādos pasaules kinofestivālos. Tāpat kinoteātra repertuāru regulāri papildina arī daudzveidīgas kinofestivālu programmas, kinolektoriji un dažādu kino klubu seansi.

Biļetes cena uz filmu „Rietumu vējš” – 2 lati.

Vairāk par aktuālo filmu piedāvājumu kinoteātrī Splendid Palace var uzzināt www.splendidpalace.lv