Uzkodām vajadzēs:
- Tomātus
- Svaigo biezpiena sieru
- Kaltētas dilles
- Sāļie groziņi(manā gadījumā karotes)
- Pētersīļus
- Paprikas garšviela
- Saulespuķu sēklas
- Saldo krējumu
- Majonēze
- Sāli
- Maurloki
- Olīves
- Lasis
- Ikri
- Šķiņķi
Svaigo biezpiena sieru sajauc kopā ar saldo krējumu un pieber nedaudz sāli.
Pēc tam taisam mazas bumbiņas un apviļājam kaltētās dillēs, sarkanās paprikas garšvielā.
Dekorējam ar tomātu šķēlītēm, svaigajām dillēm, saulespuķu sēklām.
Uzkoda tulpju pušķis.
Tomātus iegriežam, izņeman ārā vidiņu, kāta vietā būs maurloki un tad pildam ar svaigo biezpiena sieru, kuru pirms tam ieliku blenderī pielejot klāt saldo krējumu, sāli-sablenderēju.
Tā kā mājās bija arī bērni, tāpēc tapa arī tādas gardas maizītes ar bizbizmārītēm. Mēs taču māmiņas zinam cik ļoti ir svarīgs vizuālais tēls. Jāsaka sākumā visiem bija žēl tās maizītes ēst, bet pēc tam, dikti ātri pazuda :)
Tapa arī pildītas Lieldienu olu pusītes. Olu dzeltenu samīcīju, sajaucu ar majonēzi, sāli, pipariem pēc garšas. Dekorēju ar ikriem, zaļumiem, lasi.
Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē!
Lielajā Maximā var iegādāties podiņos audzētus maurlokus.😉
interesanti gan!