Krēmsiers manās mājās ir ļoti biežs viesis,nu jau ļoti labs draugs.Esmu liela siera mīle,garšo isvisādi sieri.Vismīļākais ir Rasas krēmsiers ar papriku un tomātiem,bet vienīgais ko es neēdu tas ir ar sēnēm.
Krēmsieu ar papriku un tomātiem,es ēdu ar sajūsmu,katru reizi kā pirmo reizi nobaudot.
Saldajos ēdienos,protams izmantoju klasisko Rasa krēmsieru,bet nu jau ir jaunais jogurta krēmsiers,kas ir laba alternatīva,dažādojot receptes.
Mēdzu krēmsieru papildināt ar riekstiem,tā kā ja tāds būtu piedāvājumā,domāju būtu feini.
Šī konkursa laikā es ieguvu daudz jaunas idejas,radīju daudz jaunas,inetersantas,gardas,neparastas receptes.
Man nebija jaunums krēmsiera pielietojuma ziņā.Jau pirms konkursa Rasa krēmsieru izmantoju visdažādākajos veidos,gan pamatēdienos,gan salātos,gan uzkodās,zupās un desertos.Būtībā krēmsieru var izmantot kur vien vēlas,tas iet klāt visam,papildina,atsvaidzina ēdiena garšas buķeti.
Šoreiz piedāvāju recepti,kur krēmsiers tiek izmantots mīklā.Šo mīklu var izmantot gatavojot pelmeņus.
Sastāvdaļas:
100g jogurta krēmsiers
100g skabais krējums,vai majonēze
garšvielas,es izmantoju Provansas
1/3 tēj.k sāls
ap 200g milti
Gatavojam mīklu:
Bļodā liekam krējumu/majonēzi un jogurta krēmsieru.
Pievienojam garšvielas un sāli.Beram pakāpeniski miltus un mīcam maigu,ellastīgu mīklu.
Sastāvdaļas pildījumam:
200g vistas fileja
sauja rieksti,es pie vistas gaļas mēdzu likt zemesriekstus
ēdamkarote Rasa krēmsiers ar papriku un tomātiem,piedos maigāku konsistenci un bagātinās garšu
garšvielas vistas ēdieniem
2 ķiplokdaiviņas
Gatavojam:
Samaļam gaļas mašīnā vistas fileju ar apgrauzdētiem riekstiem.Pievienojam caur spiedi izspiestus ķiplokus,kremsieru un garšvielas.Izmaisam.
Mīklu izrullējam,ar glāzi spiežam aplīsus,vidū liekam pildījumu un iespraužam pusi no salmiņa.
Šādi sagatavojam visas uzkodas.Netaisam ļoti lielas,lai nav ilgi jācep.
Sakuļam olu,sagatavojam rīvmaizi.
Katru viltoto stilbiņu iemērcam olā,tad apviļājam rīvmaizē.
Cepam sakarsētā eļļā uz nelilas uguns līdz skaisti brūnai garoziņai.Es cepu iegremdējot eļļā ap 5 minūtēm,pirmo,protams nogaršoju,lai talāk zinātu precīzu laiku.
Sastāvdaļas mērcei:
200g kirbis
2 ēd.k Rasa krēmsiers ar papriku un tomātiem
2 ķiplodaiviņas
sāls,pipari pēc garšas
Gatavojam:
Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos liekam vārīties uz mazas uguns zem vāka ar loti mazu ūdens daudzumu.Tik pat labi varam ķirbi ietīt folijā un cept cepeškrāsnī līdz gatavs.vVai arī vāram ūdens peldē.
Gatavu sablenderējam,pievienojam krēmsieru,ķiplokus izspiestus caur spiedi un garšvielas.
Pasniedzam uzkodu ar ķirbju pikanto mērcīti,kas man sobrīd topā.
Un svaigi dārzeņi vienmēr ir vietā,tā kā arī tos pasniedzam vienā šķīvī ar viltotajiem stilbiņiem.
Tāda,lūk,neparasta,interesanta uzkoda ir sanākus.
Žēl, ka ārā jau tumšs un jātaisās uz gultas pusi. Nu dikti sagribējās pamēģināt😀😀👍