Uzkoda-"Viltotais stilbiņš"

Uzkoda-"Viltotais stilbiņš"

20. Oct 2013, 15:59 taschinka taschinka

Krēmsiers manās mājās ir ļoti biežs viesis,nu jau ļoti labs draugs.Esmu liela siera mīle,garšo isvisādi sieri.Vismīļākais ir Rasas krēmsiers ar papriku un tomātiem,bet vienīgais ko es neēdu tas ir ar sēnēm.

Krēmsieu ar papriku un tomātiem,es ēdu ar sajūsmu,katru reizi kā pirmo reizi nobaudot.

Saldajos ēdienos,protams izmantoju klasisko Rasa krēmsieru,bet nu jau ir jaunais jogurta krēmsiers,kas ir laba alternatīva,dažādojot receptes.

Mēdzu krēmsieru papildināt ar riekstiem,tā kā ja tāds būtu piedāvājumā,domāju būtu feini.

Šī konkursa laikā es ieguvu daudz jaunas idejas,radīju daudz jaunas,inetersantas,gardas,neparastas receptes.

Man nebija jaunums krēmsiera pielietojuma ziņā.Jau pirms konkursa Rasa krēmsieru izmantoju visdažādākajos veidos,gan pamatēdienos,gan salātos,gan uzkodās,zupās un desertos.Būtībā krēmsieru var izmantot kur vien vēlas,tas iet klāt visam,papildina,atsvaidzina ēdiena garšas buķeti.

Šoreiz piedāvāju recepti,kur krēmsiers tiek izmantots mīklā.Šo mīklu var izmantot gatavojot pelmeņus.

 

 

Sastāvdaļas:

100g jogurta krēmsiers

100g skabais krējums,vai majonēze

garšvielas,es izmantoju Provansas

1/3 tēj.k sāls

ap 200g milti

Gatavojam mīklu:

Bļodā liekam krējumu/majonēzi un jogurta krēmsieru.

20131020154021-26210.jpg

 

Pievienojam garšvielas un sāli.Beram pakāpeniski miltus un mīcam maigu,ellastīgu mīklu.

20131020154100-36880.jpg

 

Sastāvdaļas pildījumam:

200g vistas fileja

sauja rieksti,es pie vistas gaļas mēdzu likt zemesriekstus

ēdamkarote Rasa krēmsiers ar papriku un tomātiem,piedos maigāku konsistenci un bagātinās garšu

garšvielas vistas ēdieniem

2 ķiplokdaiviņas

Gatavojam:

Samaļam gaļas mašīnā vistas fileju ar apgrauzdētiem riekstiem.Pievienojam caur spiedi izspiestus ķiplokus,kremsieru un garšvielas.Izmaisam.

20131020154337-95878.jpg

 

Mīklu izrullējam,ar glāzi spiežam aplīsus,vidū liekam pildījumu un iespraužam pusi no salmiņa.

20131020154419-92255.jpg

 

Šādi sagatavojam visas uzkodas.Netaisam ļoti lielas,lai nav ilgi jācep.

20131020154455-27771.jpg

 Sakuļam olu,sagatavojam rīvmaizi.

Katru viltoto stilbiņu iemērcam olā,tad apviļājam rīvmaizē.

20131020154556-68459.jpg

 

Cepam sakarsētā eļļā uz nelilas uguns līdz skaisti brūnai garoziņai.Es cepu iegremdējot eļļā ap 5 minūtēm,pirmo,protams nogaršoju,lai talāk zinātu precīzu laiku.

20131020154829-20845.jpg

 

 

Sastāvdaļas mērcei:

200g kirbis

2 ēd.k Rasa krēmsiers ar papriku un tomātiem

2 ķiplodaiviņas

sāls,pipari pēc garšas

Gatavojam:

Ķirbi sagriežam mazos gabaliņos liekam vārīties uz mazas uguns zem vāka ar loti mazu ūdens daudzumu.Tik pat labi varam ķirbi ietīt folijā un cept cepeškrāsnī līdz gatavs.vVai arī vāram ūdens peldē.

Gatavu sablenderējam,pievienojam krēmsieru,ķiplokus izspiestus caur spiedi un garšvielas.

20131020155243-61937.jpg

 


Pasniedzam uzkodu ar ķirbju pikanto mērcīti,kas man sobrīd topā.

20131020155327-78759.jpg

 

Un svaigi dārzeņi vienmēr ir vietā,tā kā arī tos pasniedzam vienā šķīvī ar viltotajiem stilbiņiem.

20131020155412-44173.jpg

 

Tāda,lūk,neparasta,interesanta uzkoda ir sanākus.

20131020155448-33806.jpg

 

 

 

 

20. Oct 2013, 21:24

Žēl, ka ārā jau tumšs un jātaisās uz gultas pusi. Nu dikti sagribējās pamēģināt😀😀👍