Uzkoda: biezpiena kviešu maize ar gurķi

Uzkoda: biezpiena kviešu maize ar gurķi

06. Jun 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Anna Kvasova, Uztura speciāliste

RSU, Profesionālais bakalaura grāds, specializācija - uztura speciālists

RSU, Maģistratūras programmas “Uzturzinātne” studente

Latvijas Diētas un Uztura speciālistu asociācijas biedre

Veselīgs uzturs ir bērnu pilnvērtīgas dzīves fundaments. Sabalansētam uzturam ir tiešā sasaiste ar mūsu ikdienas veselības un labsajūtas stāvokli, kā arī dzīves kvalitātes vērtējumu. Normālu zarnu darbību ietekme mikroflora, t.i. baktēriju kopums, kas atrodas tajās. Gremošanas traucējumi parādās, kad nobīdās līdzsvars starp labvēlīgam un kaitīgam baktērijām. Ēdiens, ko uzņemam ietekme baktēriju balansu, tāpēc ir īpaši svarīgi sekot tam, ko mēs ēdam. 

20170605145433-56384.jpg

Uzkoda: biezpiena kviešu maize ar gurķi 

Kviešu maize ir ogļhidrātu avots, ātrs enerģijas devējs kā bērniem, tā arī pieaugušajiem. Gurķi satur šķiedrvielas, kas ir nepieciešamas labai gremošanai, tas arī mazina apetīti. Zaļumi un zaļie dārzeņi ir vērtīgs vitamīna C, E, K, folijskābes un luteīna avots. Svaigais siers ir laba alternatīva sviestam un margarīnam, jo satur mazāk piesātinātu taukskābju un kilokaloriju.

Sastāvdaļas:

  • “Hanzas Maiznīcas” Diža kviešu maize ar biezpienu
  • “Kārums” svaigais siers ar zaļumiem
  • Gurķi
  • Zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Sagrieziet maizes šķēli uz pusi;
  2. Uzsmērējiet virsū “Kārums” svaigo sieru ar zaļumiem;
  3. Sagrieziet gurķi šķēlītes un lieciet gabaliņu uz svaiga siera;  
  4. Rotājiet, pārkaisot ar sasmalcinātiem svaigajiem zaļumiem. 




20170605083407-49805.jpg