Uzkoda ar vistas filejas pastēti.

Uzkoda ar vistas filejas pastēti.

24. Mar 2013, 07:52 taschinka taschinka

Sastāvdaļas kārtainai mīklai:

50g siers

60ml ūdens

1/2 tēj.k etiķis

1 tēj.k sāls

provansas gršvielas,ja vēlas

1 ola

100g sviests

ap 250g - 300g milti



Pastētei:

ap 300g vistas fileja

50g mandeles

100g svaigais siers,mans mīļākais "Rasa" ar papriku un tomātiem

2 ķiplokdaiviņas

sāls

1 tēj.k citrona sula


Dekorēšanai-garšas buķetei:

melnās olīvas

3 kivi

dilles

 

Gatavojam kartaino mīklu:

Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.

Sviestu,kas paturēts saldētavā 10 minūtes arī sarīvējam uz rīves tur pat pie siera.

Ieberam 1 glāzi miltus un visu saberžam drupačās.

Olas dzeltenumu sakuļam ar ledus aukstu ūdeni,sāli un etiķi.Lejam so šķidrumu klāt drupačām,izmaisam,pievienoajm garšvielas kādas vēlamies.

Beram pakāpeniski miltus un mīcam maigu mīklu.Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī 30 minūtes.

20130324074922-79891.jpg

 

Gatavo mīklu izrullējam plānu.Ja mīkla līp,nedaudz var virsmu apbērt ar miltiem,bet nedaudz.

Ar lielo glāzi spiežam aplišus.Pusei no aplisiem ar mazāku glāzi izspiežam caurumus-tukšumus.

20130324074936-91203.jpg

 

Uz cepamās plats,kur ieklāts cepamais papīrs liekam pilnos aplīšus,apsmērējam ar sakulto olas baltumu,tad virsū liekam aplīsis ar tukšumu.Arī apsmērējam ar olas baltumu.

20130324074953-52545.jpg

 

Ideālā variantā apakšas ir ļoti plānas,bet augšiņas biezākas.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15- 20 minūtēm,līdz cepumi skaisti brūni.

20130324075006-25117.jpg

Lūk,gatavie cepumi.

20130324075023-62731.jpg

No šī mīklas daudzuma man sanāca 17 cepumi.

20130324075035-61446.jpg

 

Gatavojam vistas filejas pastēti:

Vistas fileju izvāram sālsūdenī pilnīgi gatavu.

Mandeles apgrauzdējam,sablenderējam miltos.

Vistas fileju blenderējam kopā ar citrona sulu,tad pievienojam svaigo sieru,ķiplokus un mandeļu miltus.Visu kārtīgo sablenderējam līdz maigai,krēmīgai massai.

20130324075052-52121.jpg

 

Ar konditorejas šprici liekam cepumos pastēti.

20130324075110-99758.jpg

Sagriežam kivi šķēlēs,katru šķēli četrās daļās,kārtojam ap pastēti.Iespraužam olivu ar dillīti viducī.

20130324075126-34613.jpg

Garda,neparasta uzkoda ir klāt.....

20130324075139-96032.jpg

Svaiga,sātīga,bagātu garšas buķeti......

20130324075150-82700.jpg

20130324075208-11085.jpg

 

Maigi kraukšķīgs cepums,krēmīga pastēte,olīvu rūgtums,saldi skābais kivi-ideāli..........

20130324075218-10762.jpg

20130324075225-89908.jpg

Piedalies Lieldienu recepšu konkursā un laimē!

20130325100059-74515.jpg