Uz kaktusu valstību!

Uz kaktusu valstību!

26. Jun 2015, 19:58 lauvinja lauvinja

Kopš pavasarī pamanīju medijos izskanējušo informāciju par oranžērijas izbūves pabeigšanu, tā vien nagi niezēja aizbraukt un pašai savām acīm to ieraudzīt.

Tā nu vienu svētdienu, ņēmām līdzi arī omi un devāmies pastaigā uz Salaspils botānisko dārzu. Labākā – īsākā ceļa meklējumos no Rīgas uz botānisko dārzu, ņēmām talkā Waze. Mazā programmiņa šķiet nav tikusi informēta par to, ka botāniskā dārza ieeja no pamales ir pārcēlusies tieši pretī dzelzceļam, kur uzbūvēta smuka ieeja apvienojumā ar Tūrisma informācijas centru.

Salaspils botāniskais dārzs ir izpleties 129 ha platībā un tajā ir vairāk nekā 13 tūkstoši augu sugu un pasugu. Te ir jauka vieta nesteidzīgai pastaigai baudot dabu, vienlaikus var mazajiem ļaut braukt ar skrejriteņiem un ritenīšiem, kā arī noskatīt smukākos augus savam piemājas daiļdārziņam.

Ievērtējām skujeņus, rozes, rododendrus, pujenes un daudzas citas smukas lietas. Līdz sāka līņāt lietutiņš un iemukām jauniuzceltajā oranžērijā. Tajā apmeklētājiem pieejamas četras zāles - Sukulentu zāleSiltā subtropu zāle, Vēsā subtropu zāle un Tropu zāle. Zālēs izvietojušies 1700 dažādu augu, no tiem vairāk kā 500 dažādu kaktusveidīgo. Tiešām iespaidīgi!

Botāniskā dārza darba laiks no 1.aprīļa līdz 30.septembrim

Āra ekspozīcijas: no plkst. 9.00 līdz 20.00 (katru dienu).

Oranžērijas darba laiki

Atvērta katru dienu, izņemot pirmdienas un otrdienas, no plkst. 09.00 līdz 18.00. 

Ieejas biļešu cenas (EUR)

Skolēni – 0,70
Studenti, pensionāri – 1,50
Pieaugušie – 2,50
Ģimene (2 pieaugušie un 1 līdz 3 skolēni) – 5,00

Oranžērijas apmeklējumam derīgas botāniskā dārza ieejas biļetes. Papildus biļetes ieejai oranžērijā nav jāiegādājas. 

Starp citu, Botāniskajā dārzā ir pieejama piknika vieta simtgadīgu koku paēnā, un bērnu rotaļlaukums ar smilšu kasti un šūpolēm blakus piknika vietai. Jauka vieta kolektīvai vai ģimeniskai pasēdēšanai!

Vairāk informācijas Nacionālā botāniskā dārza mājas lapā.

 Šobrīd var apskatīt arī uzziedējušo sniegpārsliņu koku un tulpju koku! Braucam?