Uz jogu kopā ar savu mazuli

Uz jogu kopā ar savu mazuli

17. Jan 2014, 14:24 Banija Banija

Es jau sen vēlējos apmeklēt jogu, taču vienmēr kaut kas atturēja. Tad šķita, ka jogu veidu ir tik daudz, ka noteikti izvēlēšos sev visnepiemērotāko, savukārt citu reizi atkal apjuku plašajā jogas studiju klāstā, jo kā gan zināt, vai neizvēlēšos kādu “kreiso” iestādi, kur jogu pasniedz pasniedzējs, kurš šo mākslu apguvis tikai no Youtube klipiem.

Tādēļ brīdī, kad smaidīgā Māmiņu Kluba Kristīne uzdāvināja ielūgumu uz jogas nodarbību Labo sajūtu laboratorijā, no laimes gribēju apskaut teju visu pasauli. Starp citu, Labo sajūtu laboratorija piedāvā dažādus jogas veidus, taču mana izvēle šoreiz krita par labu jogai ar mazuli.

Šodienu gaidīju ar nepacietību. Bija neliels uztraukums, jo ja nu liks stāvēt uz galvas vai ieņemt tādu pozu, ka salauzīšu visus muguras skriemeļus? :D Un vispār, kā uzvedīsies mans mazulis? Vēl tad, kad Robis bija aptuveni 6 mēnešus vecs, bijām uz vingrošanas nodarbību māmiņām ar mazuļiem Veselības centrā 4. To reizi atceros kā murgu, jo bērns kliedza, bija satraucies un stresains.

Aizejot uz nodarbību un ieejot Labo sajūtu laboratorijā, sapratu, kādēļ izvēlēts tieši šāds nosaukums... Jo tas brīdis, kad no biroju ēkas gaiteņa ieej tā sauktajā laboratorijā... Jā, tad pārņem tāda UH sajūta..., cik šeit ir jauki. Gluži kā cita pasaulīte, kur vari noslēpties no it visa. Te sagaida ar tēju un smaržīgu apelsīnu dzērienu... Tiesa gan, pasniedzēja, pienākot ar mums iepazīties, bija mazliet noraizējusies, jo tradicionāli uz šo nodarbību nāk māmiņas ar mazākiem bērniem, ne ar gadu un divus mēnešus veciem bosikiem. Tādēļ arī es mazliet satraucos, kā Roberts uzvedīsies, vai nedarīs pāri mazākajiem un nepiekliegs visiem ausis, tomēr nē. Stundu garā nodarbība pagāja kā viens mirklis. Nelika man neviens stāvēt uz galvas (tiesa gan, ja gribētu, būtu varējusi mēģināt), bērniem tika atgādāta vesela kaste ar rotaļlietām, un visi bija mierīgi un laimīgi. Pat mans mazais, enerģiskais Robis. Lai arī no laimes nezināja uz kuru pusi skriet, jo viss jauns un vēl neapgūts, uzvedās pirmklasīgi. Ne kliegšanas, ne raudāšanas, ne cenšanās sabojāt inventāru.

Nodarbībā bijām trīs māmiņas, no kurām vienas mazulis vēl tikai vēlās, otrai meitiņa nesen sākusi spert pirmos soļus, bet mans dēlēns joņoja kā vējš.

Pēc nodarbības sajutos vienkārši fantastiski un nopriecājos, ka neesmu atbraukusi ar auto, jo tik relaksēta un pacilāta diez vai spētu aizstūrēt mājās bez starpgadījumiem.

Kā zināms, laba mamma ir laimīga mamma, un jogas nodarbības noteikti mammas spēj padarīt laimīgākas. Vai tā būtu karstā, Hatha vai joga vienkārši kopā ar savu mazuli.

Sauli mums visām! :)

Banija Banija 17. Jan 2014, 14:58 zhux_2012

Tev noteikti patiks 😀 Jau kaļu plānus, kad varētu aiziet atkal 😀